Het Interview

Het Interview

*** Jongeren tussen de 16 en 23 jaar krijgen sinds 1 januari 2004 niet langer automatisch een uitkering als zij zich melden bij de Sociale Dienst. In Amsterdam moeten ze naar een 'Jongerenloket'. Daar wordt gekeken of er een baan voor ze is of een opleiding. Soms worden de werkloze jongeren naar een 'Jongerenwerkplaats' doorverwezen.
Negen meiden zijn begin oktober begonnen aan hun stage op de Jongerenwerkplaats U2 in Amsterdam West. Ze worden begeleid door Esther van der Meulen van 'Octra en Partners'. Verslaggever Irene Houthuijs volgt deze meiden deze maanden. Vandaag aflevering 3.

*** In de vier grote steden is nog maar een kleine meerderheid autochtoon. Met de komende gemeenteraadsverkiezingen zou je verwachten dat politieke partijen staan te dringen om de gunst van allochtone kiezers, maar dat is niet het geval. Dat zegt Jean Tillie, politicoloog en onderdirecteur van het Instituut voor Migratie en Etnische Studies van de Universiteit van Amsterdam zaterdag in een interview met de Volkskrant. Hoe komt dat? Over deze vraag een gesprek met Jean Tillie, vice directeur van het Instituut voor Migratie- en Etnische Studies (IMES), Herman Meijer, voorzitter van GroenLinks en voormalig wethouder in Rotterdam voor die partij en Yucel Aydemir, hij is gemeenteraadslid in Utrecht voor de PvdA.

advertentie