Vpro "de ochtenden"

Vpro "de ochtenden"

09.00 - 10.00: Binnenland

09.07 - Das en Boom stopt ermee
Afgelopen woensdag heeft de Raad van State besloten dat de nieuwe autosnelweg A73-zuid tussen Venlo en Maasbracht aan de oostoever van de Maas mag worden aanglegd. Hiermee komt een einde aan veertig jaar gesteggel over deze weg. Milieubewegingen, waaronder Das en Boom, hebben al die tijd gepleit voor aanleg aan de westoever. Dit zou heel wat planten en dieren besparen. Das en Boom directeur Jaap Dirkmaat zei vorig jaar november voor de VPRO Radio hoe zijn organisatie zou reageren wanneer de weg toch het natuurgebied zou doorkruisen.........
Aan de telefoon meneer Jaap Dirkmaat.

09.13 - Moed moet!
Interview met socioloog Abram de Swaan, die stelt dat de Nederlandse troepen en hun commandanten in Bosnië lafaards waren. 'De hele Nederlandse natie bestaat uit lafaards', zegt hij. Volgens De Swaan zou wat Dutchbat overkwam in Srebenica geen enkel ander leger zijn overkomen. Gisteren hield hij een rede voor de Stichting Krijgsmacht & Maatschappij onder de titel 'Moed moet!'.

09.39 - Zoeklicht
Reportage over de actie 'Zoeklicht', die paal en perk probeert te stellen aan de uitgebreide praktijk van illegaal onderverhuren van de toch al zo schaarse Amsterdamse huurwoningen.

advertentie