Villa VPRO

o.a. Obama schend privact miljoenen Amerikanen

Villa VPRO

o.a. Obama schend privact miljoenen Amerikanen

Obama schend privact miljoenen Amerikanen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Obama schendt privacy miljjoenen Amerikanen

vanaf 00:02:56

Obama wordt geplaagd door een nieuw schandaal. Belgegevens van tientallen miljoenen onschuldige Amerikanen worden gemonitord door NSA, de Nationale  Veiligheidsagenschap. Dit blijkt uit een geheime order van een rechtbank in handen van de Britse krant The Guardian.  En de nieuwe onthulling valt niet goed bij de eigen achterban van de Amerikaanse president.

Metropolis: tucht in Jakarta

vanaf 00:12:20

Boekenkasten vol zijn er over geschreven: Opvoeden! Hoe doe je dat? Kun je dat leren? Hoe stel je als ouder grenzen? Deze week gaan onze Metropolis-correspondenten op zoek naar het geheim van een goede opvoeding. Gisteren waren we in Italie waar waar ouders hun prinsjes en prinsesjes flink in de watten leggen. Vandaag gaan we naar een van de grootste scholen van Indonesië. Leerlingen krijgen daar voor elke fout strafpunten, meer dan 150 strafpunten betekent dat ze van school worden gestuurd. Een bijdrage uit Jakarta van Wilma van der Maten.

Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink

vanaf 00:19:04

Het Vragenuur met de Fyra en Teeven

vanaf 00:37:00

We werden vanmorgen allemaal wakker met de uitspraken van VVD fractievoorzitter Halbe Zijlstra in het Financiële Dagblad dat het kabinet op zorg, bijstand en toeslagen moet bezuinigen. Lotte Ragut van RTL nieuws, Thijs Niemantsverdriet van NRC en PvdA-Tweede Kamerlid John Kerstens zijn te gast. Hoe moeten we deze uitspraken plaatsen? En vanaf vanochtend 11 uur wordt er in de Tweede Kamer al gesproken over de bezuinigingen op het gevangeniswezen. In totaal moet er 340 miljoen euro bezuinigd worden. Waarom hebben ze zoveel tijd nodig voor iets wat al is afgeschoten?

advertentie