Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

 
Dictator van het jaarnominatie: Alexander Lukajsenko van Wit-Rusland; De Gülenbeweging in Turkije

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

geen titel

vanaf 00:03:25

Vanavond verlaat minister Timmermans Cuba. Dit – voor ons - plotselinge bezoek deed in Nederland stof opwaaien. Kamerlid Frans Timmermans was uiterst kritisch over het Cubaanse regime, om als minister naar Havana te vliegen. Gerenommeerd en dissident blogger Yoani Sánchez reageert in Bureau Buitenland op het eerste hoge bezoek uit Nederland aan Cuba sinds de revolutie.

Dictator van 2013

vanaf 00:08:42

Wie was de tiran van 2013? Er kan er maar één de beste zijn. In deel 2 van onze verkiezing van de 'beste' dictator: Aleksandr Loekasjenko van Wit-Rusland. Belarus-deskundige Franka Hummels legt uit waarom de enige dictator op Europese bodem de titel verdient.

De macht van de Gülen-beweging

vanaf 00:14:34

Hij is geen politieke oppositiepartij voor de Turkse premier Erdogan. Toch wordt hij gezien als zijn grootste opponent. De machtige moslimgeestelijke Fethullah Gülen. Premier Erdogan houdt hem verantwoordelijk voor het corruptieonderzoek dat onlangs in Turkije werd gehouden en waarbij tientallen zakenmensen en overheidsfunctionarissen werden gearresteerd die banden onderhouden met Erdogan. Een gesprek met Nilgün Yerli en Ali Yazgili. Yerli is schrijfster, actrice en cabaretière. Zij is naar meedere bijeenkomsten van Fethullah Gülen geweest. Yazgili is Turkije-kenner en staat kritisch tegenover de beweging.

Groene energie in Schotland

vanaf 00:31:20

Dit jaar stemmen de Schotten over hun onafhankelijkheid. Om in de toekomst ook economisch onafhankelijk te zijn wil Schotland het groene Saudi-Arabië worden. Een reportage van Sophie van Leeuwen.

Het Geobureau

vanaf 00:40:42

    Een nieuwe rubriek over geopolitiek, aan de hand van een prikkelende stelling. Vanavond de stelling: het Westen moet toenadering zoeken tot president Assad van Syrië. Rob de Wijk gaat in discussie met Maarten Zeegers.  

advertentie