Tijdlijn

Peter Flik tachtig jaar

Tijdlijn

Peter Flik tachtig jaar

In de podcast Tijdlijn hoor je verhalen uit het radioarchief, gelinkt aan de actualiteit. Deze keer is dat ‘Het verhaal van Otto'.

'Het verhaal van Otto' is een klassieker onder de radiodocumentaires, gemaakt door Peter Flik in 1986. Peter Flik werd onlangs 80 jaar, zijn verjaardag is onopgemerkt aan de buitenwereld voorbijgegaan terwijl hij toch een éminence grise mag heten van de Nederlandse radio. Peter Flik, die sinds zijn pensioen in Hongarije woont, werkte sinds de jaren zestig voor de radio, waar hij onder meer de man was die fameuze programma’s maakte als VPRO vrijdag en Het Gebouw.
Een van de meest persoonlijke documentaires die Flik maakte betreft 'Het verhaal van Otto', over een man die opgroeide als een, zoals dat heette, 'kind van foute ouders'. Als kind bracht Otto enkele jaren door in een nazi-opleidingsinstituut in Tsjecho-Slowakije. Omdat de herinneringen aan de oorlogsjaren en zijn jeugd hem bleven achtervolgen wilde hij in de jaren tachtig terug naar wat tijdens het maken van de documentaire nog steeds Tsjecho-Slowakije heette. Flik reisde met hem mee.

advertentie