De deuren zijn op slot en op de hekken zit prikkeldraad. In gesloten jeugdzorg verblijven kinderen omdat ze moeten worden beschermd tegen zichzelf of de buitenwereld. Toch zijn er weglopers.

Heb je een tip?

Wil je reageren of een ervaring of verhaal delen? Je kunt op verschillende manieren (anoniem) met ons in contact komen.

Alle verhalen

Het beeld van de ‘klassieke loverboy’ die misbruik maakt van de verliefdheid van zijn slachtoffer is aan herijking toe, blijkt uit nieuw onderzoek van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM). Ook opvallend: slachtoffers en daders blijken veelal dezelfde getroebleerde achtergrond te delen. ‘Soms zitten de slachtoffers en de plegers in dezelfde gesloten jeugdzorginstelling.’ Lees verder

Wie zijn wij?

Joline Cramer en Remy van den Brand. Wij werken bij de VPRO. Joline als onderzoeksjournalist. Na een studie journalistiek aan de Universiteit Leiden begon ze bij Argos als stagiaire. En eigenlijk is ze er nooit meer weggegaan (oké, ze heeft één jaartje iets anders gedaan). Remy werkt al langer bij de VPRO. Ze startte bij de wetenschapsrubriek Noorderlicht in het roemruchte VPRO Radio 1-programma De Ochtenden en werkt nu als programmamaker en eindredacteur voor diverse radioprogramma’s en podcasts.