Frankrijk 1945. Drama van Marcel Carné. Met o.a. Arletty, Jean-Louis Barrault, Marcel Herrand, María Casares en Louis Salou.

VPRO Cinema

De achtergrondinformatie bij de film is even legendarisch als het drama zelf. Om maar iets te noemen: de duurste productie tot dan toe werd gemaakt in de artistiek-logistieke hel, namelijk nazi-occupatie; regisseur Carné was gedwongen collaborerende figuranten in te huren, terwijl zijn joodse art director en componist vanuit een schuilplaats werkten en hoofdrolspeler Barrault verzetsleden op de set verborg. Tegelijk een allegorie voor het verzet tegen de occupatie en een poëtisch-realistische ode aan het theater en puurheid van hart, vertelt Les enfants du paradis over 19de-eeuwse mime-acteur Baptiste (Barrault), die een van de vele bewonderaars is van de mysterieuze courtisane Garance (Arletty). De film bestaat uit twee episoden: Le boulevard du crime en L'homme blanc, resp. 95 min. en 87 min.

credits

Regie:
Marcel Carné
Cast:
Arletty, Jean-Louis Barrault, Marcel Herrand, María Casares, Louis Salou, Pierre Brasseur, Pierre Renoir, Jane Marken, Gaston Modot, Etienne Decroux
Scenario:
Jacques Prévert
Productie:
Raymond Borderie, Fred Orain
Camera:
Marc Fossard, Roger Hubert
Muziek:
Maurice Thiriet, Joseph Kosma
Montage:
Henri Rust, Madeleine Bonin
Kijkwijzer:
D
Jaar:
1945
Alt. titels:
Children of Paradise
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Episch, Melodrama, Klassiekers, Pantomime
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les enfants du paradis (1945) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken