Frankrijk 1992. Romantiek van Jacques Doillon. Met o.a. Charlotte Gainsbourg, Ivan Attal, Thomas Langmann, Stéphanie Tchou-Cotta en Thierry Maricot.

VPRO Cinema

Kind-vrouwtje Gainsbourg woont samen met Langmann. Als die een week weg is, ontmoet ze Canadese filmer Attal, die verschrikkelijk verliefd op haar wordt. Zij weerstaat echter zijn charme uit trouw aan Langmann en door te zeggen dat ze besloten hadden een kind te krijgen. Als Langmann teruggekeerd is, wordt hij evenwel verschrikkelijk jaloers - op niks. Om iedereen te vriend te houden, vrijt Gainsbourg tenslotte met beiden en dan wordt ze zwanger - en de vraag is van wie. Verhaaltje van niks over het klassieke triootje, dat bij de première aan de pers onjuist geafficheerd werd als de JULES ET JIM van de jaren negentig. Hoewel het spel van de drie hoofdrollen zeer goed is, wordt de niet-Franse kijker gallisch van de o.d. aan dialoog. En: hoe aantrekklijk is Charlotte met haar kortgeknipte bolletje nu wel? Regisseur Doillon schreef zijn eigen scenario en de fotografie was in handen Christophe Pollock.

credits

Regie:
Jacques Doillon
Cast:
Charlotte Gainsbourg, Ivan Attal, Thomas Langmann, Stéphanie Tchou-Cotta, Thierry Maricot, Elsa Zylberstein, Paul Savoie, Hélène Filière, Eva Ionesco, Dominic Gould, Marianne Denicourt
Scenario:
Jean-François Goyet, Jacques Doillon
Productie:
Alain Sarde
Camera:
Caroline Champetier
Muziek:
Cheb Khaled
Montage:
Catherine Quesemand
Jaar:
1992
Alt. titels:
Amoureuse, L'
Genres:
Romantiek, Komedie, Drama
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

L'amoureuse (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken