In een minuutje een gouden tip die jou helpt om de perfecte podcast te maken. Dorst interviewt vier ervaren radiomakers over hun proces en deelt met jullie hun geheimen. Luister het hier terug en maak daarna zelf een prachtproductie. Lekker bezig!

Wij vinden het bij Dorst leuk als jullie mooie dingen maken. Daarom hebben we acht jonge radiomakers uitgenodigd om een audioworkshop te volgen bij de VPRO. Om de informatie die zij krijgen wat wijder te verspreiden, interviewt Dorst wekelijks ervaren radiomakers. De komende weken vind je hier gouden tips én meesterlijke blunders.

aflevering 6: de blunder van jair stein

Sommige fouten moet je honderd keer maken voor je het goed doet. Jair Stein vertelt welke verkeerde vraag hij vaak stelde én komt met een oplossing.

aflevering 5: de blunder van Gerard Walhof

Van fouten leren we, niet waar?! 
Gerard Walhof, hoofdredacteur VPRO Radio, geeft zijn grootste blunder weg in dit minuutje en vertelt hoe hij zangeres Nico per ongeluk in tranen bracht. 
Gemaakt door Nynke Jurgens met beeld van Annemarijn Alons.

aflevering 4: emoties kraken

Nynke Jurgens bespreekt met Katinka Baehr (maker van onder andere podcasts Toendra en Plots) hoe je de juiste emoties boven haalt in persoonlijke verhalen.

aflevering 3: in vorm blijven

Wat is nou de gouden tip voor een goedklinkende podcast? Frederica van Mastrigt vroeg het aan Nele Eeckhout (maker van Dorstpodcast Roes). Zij legt uit waarom rust zo belangrijk is.

aflevering 2: geheime dingen

Lotte Lola Vermeer vroeg aan Jair Stein (maker van podcasts als Plots en Toendra) wat nou een verhaal goed maakt. Wat blijkt? Dat is een geheim. Luister hieronder zijn gouden tip voor een goed verhaal.

Aflevering 1: technische dingen

Nynke Jurgens sprak met Gerard Walhof (hoofdredacteur VPRO Radio) over hoe je ervoor zorgt dat je audioproductie technisch goed in elkaar zit. Zijn tip is simpel en je hebt er maar één lichaamsdeel echt voor nodig. Luister 'm hieronder.

huiswerk!

Klaar met kijken, maar nog niet uitgeleerd? De redactie van Woord.nl maakte speciaal voor Dorst een luisterlijst, die elk beginnend audiomaker gehoord moet hebben. Fijn! Ook leuk: het zijn allemaal Nederlandse producties. Beluister ze hier!