Maga woont en werkt in Rio de Janeiro, waar hij al een flinke tijd werkt als fixer: een lokaal contactpersoon voor buitenlandse journalistiek. Hij houdt van thema's met een randje, zoals zijn reportage over huidhonger in Rio de Janeiro, waar oudere buurtbewoners een collectieve voedselbank met elkaar hebben opgezet.

Juffen en meesters

2021

In Nederland kwamen de meeste ouders er tijdens de lockdown achter dat lesgeven toch wel een écht vak is. Metropolis maakt een rondje langs de juffen en meesters die er alles aan doen om de kinderen in deze wereldwijde onderwijscrisis toch het noodzakelijke bij te brengen. Zo ontmoet Maga juf Janice in Rio de Janeiro. Nu de scholen al maanden dicht zijn geeft zij de kinderen uit haar buurt les in de open lucht. Om de kinderen te verleiden om te komen, koopt ze ook koekjes en drinken voor ze.

Bekijk de reportage vanaf donderdagmiddag ook op YouTube, waar Maga zelf in de reacties aanwezig is om je vragen te beantwoorden.

ook interessant bij dit thema

  • Huidhonger

    2020

    Maga ging langs bij een oudere dame in Brazilië die zich nog strikt aan de coronaregels houdt, terwijl de jongere generatie zich weinig meer van de maatregelen aantrekt. Om het sociaal isolement te verzachten hebben buurvrouwen een soort onderlinge voedselbank opgericht en voorzien ze elkaar van thee en koekjes.