Mudassar woont in Landi Kotal en werkt in Peshawar. Hij voegde zich in 2010 bij het correspondentennetwerk van Metropolis en vindt in elk thema wel iets interessants om een verhaal omheen te maken. Hij is blij dat hij bij Metropolis de vrijheid heeft om taboes te doorbreken die hem in zijn cultuur soms dwarszitten. Zo maakte hij een reportage rondom wreeta: schapenvlees dat veel Pakistaanse mannen op vrijdagavond eten omdat je er veel zin in seks van krijgt. Maar Mudassar's vrienden vonden het onbeschoft dat hij hiervoor oude mannen interviewde. Hij wil met zijn werk mensen aanmoedigen om niet onnadenkend door het leven te gaan, en daarom zoekt hij verhalen die andere journalisten uit de weg gaan.

Juffen en meesters

2021

In Nederland kwamen de meeste ouders er tijdens de lockdown achter dat lesgeven toch wel een écht vak is. Metropolis maakt een rondje langs de juffen en meesters die er alles aan doen om de kinderen in deze wereldwijde onderwijscrisis toch het noodzakelijke bij te brengen. In Pakistan ontmoet Mudassar meester Sharif, die wel vijf uur door de bergen loopt om bij de school te komen. Daar geeft hij de kinderen gratis les. 

Bekijk de reportage ook op YouTube, waar Mudassar zelf in de reacties aanwezig is om je vragen te beantwoorden.

ook interessant bij dit thema

 • Tiny house

  2020

  Klein, kleiner, kleinst. Het is een trend in de westerse wereld. We willen ontspullen en met minder toe kunnen, liefst in een tiny house met mooi uitzicht. Maar soms is een klein huis pure noodzaak. In Pakistan volgt Mudassar een familie die in een grot leeft. Ze hebben de grot zelf gegraven. Een ideale woning qua isolatie, maar het is wel drie kilometer lopen voor vers water.

  Illegale feestjes

  2020

  Door de coronapandemie mogen we niet meer met teveel mensen bij elkaar komen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In Pakistan trekt een vader zo diep mogelijk de bergen in met zijn zoontjes om te feesten en muziek te maken. Want daar kan je even de coronacrisis vergeten.

  meer van Mudassar ( 1 t/m 9 van 10 )