Wat betekenen gender en identiteit in de wereld van vandaag? Kijk woensdag om 11.00 naar 'Future Stories,' de Tegenlicht Meet Up voor middelbare scholieren. Met o.a. Tammie Schoots en COC-voorzitter Astrid Oosenbrug.

In samenwerking met de ZB Bibliotheek van Zeeland organiseren we woensdag 6 april Tegenlicht: Future Stories, een Meet Up voor middelbare scholieren.

Naar aanleiding van de aflevering 'Beste reizigers' gaat presentratrice Yora Rienstra met jongeren in gesprek over inclusie, het vieren van diversiteit en overal zichtbaar jezelf mogen zijn.

Met aan tafel in de studio voorzitter COC Nederland Astrid Oosenbrug, activist en opinimaker Tammie Schoots, fotograaf Bete van Meeuwen en Doris Schillings die als profielwerkstuk een documentaire maakte over een genderinclusieve samenleving.

Deze Meet Up wordt georganiseerd in samenwerking met de ZB Bibliotheek van Zeeland. Kijk de livestream via hun website.

Over Future Stories

Future Stories is een spin-off van de Tegenlicht meet-ups, voor jongeren in het voortgezet onderwijs. Het is opgezet door ZB Bibliotheek Zeeland in samenwerking met VPRO Tegenlicht.

In een interactieve, energieke livestream praten we verder over relevante topics voor de toekomst van jongeren. Dit doen we samen met negen klassen van het voortgezet onderwijs, die aanwezig zijn via een video-wall.

De presentator en gasten aan tafel zullen in gesprek gaan met negen klassen van het voorgezet onderwijs. Deze klassen zijn gedurende de uitzending te zien in de videowall.

Zijn de negen plaatsen in de videowall gereserveerd, dan kom je met je klas op een reservelijst te staan. Dit is dan ook voor toekomstige livestreams.

meer zoals dit