Arjan El Fassed

De halve marathon

Arjan El Fassed

De halve marathon

De VPRO-radio introduceert een nieuwe podcast-serie: de halve marathon-interviews. In de traditie van de marathon-interviews, waarin al meer dan 25 jaar bekende programmamakers live drie uur met een bijzondere gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met een dichter, rock-en-roller, directeur en modekoningin.

Je kent ze wel, die tweets die politici bij nader inzien toch liever verwijderen. Dat zijn nu precies de meest interessante en onthullende berichten die er zijn. Arjan El Fassed (42) ontwikkelde met de Open State Foundation - waarvan hij tegenwoordig directeur is - de site Politwoops, om precies die kostbare gegevens vast te houden. Hack de overheid is zijn devies; gebruik de digitale technieken om te streven naar volledige digitale en democratische transparantie.

Arjan El Fassed is voormalig Tweede Kamerlid van GroenLinks (o.a. digitale agenda) en werkte aan diverse projecten voor mensenrechtenorganisaties in het Midden-Oosten. Ook schreef hij een boek over zijn Palestijnse roots. ​

Tessa de Vries gaat in gesprek met Arjan El Fassed.