De deadline van de workshop van dit jaar is helaas verstreken. Maar no stress! Bij Dorst zijn we het hele jaar door op zoek naar nieuw talent. Stuur hier je plan in!

De VPRO heeft het hele jaar door ontzettende dorst naar nieuwe verhalen en programma-ideeën. Omdat wij denken dat er heel veel verhalen voor het oprapen liggen die nu nog niet verteld worden. Daarom organiseren we elk jaar een workshoptraject voor toekomstige programmamakers. En daar kun jij aan meedoen! Door jouw meest eigenzinnige, absurde of avontuurlijke online programma-idee in te sturen maak je kans op dat workshoptraject waarbinnen je jouw idee gaat ontwikkelen. Twee plannen worden uiteindelijk daadwerkelijk gerealiseerd met budget en ondersteuning van de VPRO.

naar wie zijn we op zoek?

+ (Toekomstige) programmamakers en verhalenvertellers;
+ Tot ongeveer 30 jaar, maar met een steengoed idee zijn wat levensjaren erbij natuurlijk geen probleem;
+ Uit alle hoeken en windstreken van Nederland;
+ Je bent op de een of andere manier al bezig met verhalen vertellen;
+ Je schudt ideeën voor programma’s of webseries zo uit je mouw;
+ Je bent ambitieus en wil graag meer leren;

waar gaat ons hart sneller van kloppen?

+ Verhalen die een andere kant van Nederland laten zien;
+ Een originele vorm om dat verhaal mee te vertellen;
+ Makers die vanuit hun eigen nieuwsgierigheid op onderzoek gaan;
+ Ideeën die een onderwerp op een nieuwe manier bekijken;
+ Plannen voor online programma's, want op internet is zo veel mogelijk!

doe mee!

De deadline van de doe-mee campagne is helaas verstreken. Wil jij toch onze dorst lessen? Bij VPRO Dorst zijn we het hele door op zoek naar nieuwe ideeën. Stuur je plan in of meld je volgend jaar aan voor de workshops!

Check hieronder het verse talent van dit jaar!

waar meld ik me voor aan?

De 30 meest opvallende aanmeldingen nodigen we uit bij de VPRO. Op deze dag bespreek je je ideeën met verschillende ervaren programmamakers en leer je de VPRO alvast een beetje kennen. 

De zeven meest veelbelovende toekomstige makers kunnen we vervolgens een plek binnen het workshoptraject bieden. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met VPRO Dorst: de kweekvijver van de VPRO waar jonge makers het hele jaar door kunnen experimenteren en online programma's maken. De workshop telt acht bijeenkomsten en is verspreid over april, mei en juni. Het doel is om jezelf en een van je ideeën verder te ontwikkelen. Je krijgt coaching van ervaren programmamakers, bespreekt je ideeën met de andere deelnemers en gaat met een camera aan de slag om je ideeën uit te proberen. Tussen de workshops door werk je zelfstandig aan je plan.

In het najaar krijgen twee deelnemers budget en productionele hulp om hun programma daadwerkelijk te gaan maken en online te publiceren. 

dorst naar meer

De workshop is een initiatief van de VPRO en Dorst. Bij VPRO Dorst kun je als jonge maker het hele jaar terecht met je plannen voor webseries, programma's, podcasts en andere producties. Daar krijg je de kans om te experimenteren en inhoudelijke, productionele en budgettaire ondersteuning om jouw idee uit te werken. Meer weten over VPRO Dorst.

over de vpro

De VPRO is een Nederlandse publieke omroep waar radio- en televisieprogramma’s worden gemaakt, maar ook webseries worden ontwikkeld. Het is onze ambitie om grenzen te verkennen binnen en buiten Nederland. We willen het publiek verder laten kijken dan hun neus lang is. Bijvoorbeeld door subculturen onder de loep te nemen of mensen uit te lichten die een bijzondere oplossing hebben bedacht voor grote wereldproblemen. En humor is daarbij een belangrijk middel. Meer lezen over de VPRO.

vragen?

Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar doemee@vpro.nl of stuur een Whatsappje met je vraag naar: 06-40779346