Iedere dinsdag krijg je een tip van de Dorst redactie: iets om te zien, te luisteren of te ondernemen. Deze dinsdag kun je zelf meedoen, en je hebt niet eens een goed idee nodig.

"sometimes I get ideas when I'm in contact with water..."

erkka nissinen

The One Minutes is een platform voor video's, van zestig seconden. In 1998 opgericht door studenten aan het Sandberg Instituut (de masteropleiding van de Gerrit Rietveld Academie) en inmiddels internationaal gerepresenteerd door dertig verschillende kunst- en filminstellingen. Ze organiseren allerhande evenementen, competities en vertoningen over de hele wereld. En altijd duren de video's slechts één minuut.

Een van de dingen die ze doen zijn The One Minutes Series. Series van video's gecureerd door één persoon, die het thema bepaalt en de video's kiest. Er zijn al een aantal series gemaakt (bijvoorbeeld deze over kleur) en vertoond in instellingen van Hong Kong tot Amsterdam. Het leuke is: de inschrijving is openbaar. Voor de open call van Erkka Nissinen (Hong Kong) heb je niet eens een goed idee nodig. Ik zeg doen.

"...I didn't manage to get any ideas this time."

erkka nissinen

Open Call 'Videos Without Ideas' by Erkka Nissinen from The One Minutes on Vimeo.