Mensen zijn veel te bang. Tim probeert daar op zijn eigen manier iets aan te doen.

Wanneer ik in het land ben en met de mensen praat valt mij op dat ze veel bang zijn. Bang om dood te gaan, bang om te leven, bang om te dansen, bang om de wifi te vragen, bang voor het einde van een zin. Wat dat met mij doet? Kleine belletjes van hulp borrelen op uit de natuurlijke bron die mijn hart is, tot er zoveel hulpbelletjes zijn opgeborreld dan ik enkel nog helpen wil. Een stukje angst wegnemen.

Wat ik doe is het volgende: ik kijk zo iemand liefdevol recht in de ogen aan, zoals een schattige oma. Ik straal warmte en compassie uit en op het moment dat ik voel dat ik echt contact heb ram ik hem of haar keihard op de bek! Gewoon zo bam! Hahaha! Dan kijken ze me verward aan, soms met tranen er doorheen. Wat ik dan doe is nog een keer bam! Zo op de bek! Hahaha! Janken! Dus ik nog een keer hup bam! Op de neus! Bloed! Hahaha! Dan heb ik meestal hun aandacht wel en vertel ik ze dat ze niet bang hoeven te zijn. Dat het leven te lang duurt om bang te zijn. En dan ga ik lichtpuntjes uitdelen; slingers die het leven een feest maken! 

En ja hoor, daar zie ik dan weer een kleine glimlach.

Tim den Besten

Bijvoorbeeld het aanstaande huwelijk van Amanda Balk (Amannie) uit de Gouden Kooi? Toen ik haar in dat programma zag dacht ik: och och och dat kind groeit op voor galg en rad, dat komt nooit meer goed. Al dat gepijp. En dan die Brian die steeds helemaal para door glazen deuren liep! Maar goed, die is dus op haar pootjes terechtgekomen. Nou en daarna zeg ik dan tegen zo iemand - die inmiddels al wat tot bedaren is gekomen hoor - dat het toch wel erg fijn is dat niemand meer de Icebucket Challenge doet. En ja hoor, daar zie ik dan weer een kleine glimlach: voor mij het teken dat ik door moet gaan op de ingeslagen weg.

Dus dan zeg ik dat er mensen zijn die hun kind Feye Noord hebben genoemd haha! En dat Mel B van de Spice Girls onlangs een foto op mijn Insta heeft geliked of dat de dochter van Matthijs van Nieuwkerk op de cover van de Viva staat maar ze niet denkt dat dat iets met de bekendheid van haar vader te maken heeft! Hahaha! Er is nog zoveel om voor te leven! Wat te denken van de nieuwe grote sausbakjes bij McDonalds! Life is worth living zingt Justin Bieber voor jou! Niet voor iemand anders maar voor jou! Niet bang zijn! Pluk nou die bloemen lul! Dans die dansjes! Drink die drankjes!

En als ze dan weer helemaal zijn opgebeurd geef ik ze een dikke knuffel en doe ik nog een keer zo BAM! Op de neus! En dan ren ik weg! Hahaha!