Presentator Edson da Graça vraagt zich af of hij voor een appel en een ei de ruimte in kan, om zo bepaalde miljardairs te slim af te zijn.

Eerst kijken Anna Gimbrère en haar brains naar de mogelijkheden van een raket. Met huis-, tuin- en keukenmiddelen worden verschillende raketlanceringen getest. Ook bezoekt Anna een club waar ze zelf gebouwde raketten lanceren. Samen gaan ze testen of een raket Edson de lucht in kan krijgen of dat ze toch nog even door moeten zoeken. Met ballonvaarder Henk Brink blikt Anna terug op zijn reis met een luchtballon. Met zijn Dutch Viking is Henk de Atlantische Oceaan overgestoken. Helium blijkt het wondermiddel voor zo'n lange oversteek. Zou helium dan ook het middel zijn om Edson de lucht in te krijgen?

Er moet groter worden gedacht. Anna gaat daarom langs bij een club waar ze weerballonnen lanceren. Weerballonnen kunnen een hoogte van meer dan dertig kilometer bereiken en zijn een stuk praktischer dan een heleboel losse heliumballonnen. In de finale wordt Edson voorzien van een speciale uitrusting om de ruimte te trotseren én er wordt uitgepakt met een echte lancering. Zou een weerballon Edson de ruimte in krijgen?

bij deze aflevering

de wilde ruimte

Net als Edson da Graça droomt Anna Gimbrère ervan om zelf naar de ruimte te gaan. Ze weet er dan ook ontzettend veel over en maakte eerder al de serie De wilde ruimte. Daarin onderzocht ze hoe gevaarlijk de ruimte is. Want behalve dat je raket kan ontploffen of neerstorten, heb je ook te maken met dodelijke ruimtestraling en maandenlange gewichteloosheid dat je spieren verslapt. 

In de derde aflevering van de serie bezoekt ze studenten van de Technische Universiteit Delft die zelf raketten bouwen en lanceren. Hun laatste raket komt wel 100 kilometer hoog! En ze bezoekt de Airbus in Bremen, waar de eerste van een vloot van veertien Orion ruimteschepen gebouwd wordt. De aflevering kan je kijken op NPO Start en je leest er meer over op de website.