HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW


Wekelijkse column Een Goed Gesprek van Marjan Luif met Marcel Musters, met als onderwerp 'niet lekker'.

====


Elk jaar trekt met Pasen een grote optocht zingend door het plaatsje Ootmarsum. Aan kop gaan acht vrijgezelle mannen in regenjassen en de bevolking volgt.
Ze zingen twee liederen over God en Jezus, maar ook over de joden die de Zoon van God aan het kruis zouden hebben genageld. Antisemitisch?

Teun van de Keuken ging naar Ootmarsum en vroeg het de zingende burgerij.

====


Op uiteenlopende sites – bijvoorbeeld maghreb.nl en indymedia.nl - wordt, vooral sinds de tweede intifadah en de oorlog in Irak, hevig gediscussieerd over zionisme en antisemitisme.
Complottheorieën over 'de joodse samenzwering', 'de rijke joodse lobby’ en vergelijkingen tussen zionisme en nazisme worden geventileerd en weersproken. Volgens het MDI, het Meldpunt Discriminatie op Internet, neemt het aantal antisemitische uitingen explosief toe. De antisemitische geluiden komen zowel uit Arabisch-islamitische hoek als uit de linkse en anti-globalistische beweging.

Een gesprek hierover met historica Evelien Gans, arabist Hans Jansen, en Peter Zegers, publicist in radicaal-linkse media.

====


Het aantal SARS-doden en –besmettingen in China blijkt veel hoger te liggen dan tot nu toe bekend was gemaakt door de autoriteiten. Dat leidde dit weekend tot het ontslag van de minister van Volksgezondheid en de burgemeester van Peking.

Een gesprek hierover met Jan van der Putten, correspondent in Peking maar nu in Nederland.

===

advertentie