Wat was jouw blikverruimende reiservaring? VPRO Buitenland ontving op deze oproep talloze mooie foto's en verhalen. Bekijk en beluister ze hier allemaal!

Over de serie de Omgekeerde wereld

"Reizen is dodelijk voor vooroordelen, onverdraagzaamheid en bekrompenheid, veel mensen kunnen dit goed gebruiken. Een open, gezonde en barmhartige blik op mensen en dingen krijg je niet door je hele leven in een hoekje van de aarde te vegeteren."

Aldus de Amerikaanse schrijver Mark Twain (1835-1910). Diverse mensen wisten wel raad met onze oproep en stuurden ons hilarische, ontroerende en schokkende anekdotes en foto's. Een enkeling had niet genoeg aan 200 woorden, dat hebben we door de vingers gezien.

VPRO Buitenland schakelde daarnaast het correspondentennetwerk in: welke ervaring hebben zij als professional gehad? Lees, bekijk en beluister de verhalen via de knoppen hierboven.

Wegens succes verlengd!

De inzendtermijn is verlengd tot uiterlijk 31 augustus. Herken jij Twains uitspraak en heb je ook een bijzondere ontmoeting gehad op een van je reizen?

Stuur dan een foto van deze ontmoeting, met in maximaal 500 woorden je anekdote en toelichting naar buitenland@vpro.nl. De beste inzendingen verschijnen op deze website en dingen mee naar de hoofdprijs: publicatie in de VPRO Gids, een VPRO Buitenland-prijzenpakket en uiteraard eeuwige roem.

Voorwaarden

Door deel te nemen geef je aan akkoord te gaan met de volgende voorwaarden:

  • Je geeft de VPRO het recht op publicatie van je foto en verhaal, in de VPRO-gids en op de website
  • Je geeft de redactie het recht je inzending (waar nodig) te redigeren.
  • Je geeft de redactie het recht je gedurende de looptijd van de competitie per mail op de hoogte te houden van inzendingen, deadlines en eventuele wijzigingen.