strand, zee en ....

Al vakantieplannen voor deze zomer? De VPRO helpt je met de voorbereidingen! We hebben een aantal landen geselecteerd en daarover de beste VPRO-reportages verzameld. Dit keer tips voor de romantische vakantieganger: vijf landen waar jij de zomerliefde kunt gaan bedrijven. Het rijke Metropolis-archief biedt uitkomst.

vpro op reis

De VPRO maakt al jaren reportages en documentaires in het buitenland. Uit al dat prachtige werk hebben we een selectie voor je gemaakt, deze keer per thema. Omdat je de wereld van vandaag beter kunt begrijpen door deze verhalen. Veel plezier!

Kenia

Op zoek naar een hitsige zomerromance? Dan is een zonnige vakantie aan het strand in Kenia echt iets voor jou. Benieuwd wat je kan verwachten? De 50-jarige sekstouriste Teresa ging je voor in de speelfilm Paradies: Liebe, één van de kanshebbers op het Cannes Film Festival in 2012.

De Keniase hunk Captain Sahara heeft wel iets weg van zo'n beachboy uit de film: gespierd, zongebruind en vooral blakend van het zelfvertrouwen. Gewapend met sexy loopje, houten gewichten en nonchalant rastahaar gelooft hij dat hij iedere vrouw kan verleiden.

Helemaal in de stemming voor een zwoele zomerromance? Ontdek meer over dit Oost-Afrikaanse land op onze Kenia-pagina.

Peru

De Inca's mochten er dan naast zitten met hun eind-van-de-wereld-voorspelling in 2012, maar ben je toch geïntrigeerd door de rijke cultuur? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de overgebleven Inca-stad Machu Picchu in Peru. En ook voor een vakantieliefde zit je hier goed.

Neem de Peruaanse Susuki. Hij zweert bij het motto: zie er altijd verzorgd uit als je de deur uitgaat. Crèmpjes, oorringen, gekke pakken: alles haalt deze brichero uit de kast om buitenlandse vrouwen voor zich te winnen.

Maar zelfs het hart van een casanova wordt wel eens gebroken. Kijk hieronder hoe onze Zuid-Amerikaanse rokkenjager wordt gedumpt door de Franse Aureli. Ben jij wél de vrouw die Susuki zoekt? Kijk dan op onze Peru-pagina.

Colombia

Zwoele muziek, lange salsanachten en tropische temperaturen. Het Zuid-Amerikaanse Colombia heeft alle ingrediënten voor het vinden van de perfecte vakantieflirt.

En loopt de zoektocht alsnog niet soepel? Dan hebben Colombianen voor ieder probleem wel een oplossing. Heb je een lover op het oog maar ziet hij/zij jou niet staan? Smeer Afrodite-olie op je pols. Kun je geen vriend(in) vinden? Leg een beeld van de heilige Antonius tegen je linkerborst en hij komt vanzelf voorbij.

Kijk hieronder hoe de bijgelovige Colombianen het lot een handje helpen en neem ook een kijkje op onze Colombia-pagina.

oekraïne

In Oekraïne kunnen zowel mannen als vrouwen terecht om hun seksleven te verbeteren. Altijd al willen flirten? De mannen in Oekraïne sluiten zich aan bij heuse scholen, waar een carrière als verleider op de loer ligt. Maar ook vrouwen kunnen aan hun trekken komen in een cursus orgasme, want er heerst in Oekraïne een 'gebrek aan seksuele bevrediging'. De vrouw probeert te begrijpen wat de man wil, terwijl de man probeert te doorgronden hoe hij überhaupt aan een vrouw komt. Meer weten over Oekraïne? Bekijk dan onze speciale Oekraïne-pagina.

Zuid-Korea

Dat ze in Oost-Azië bijzondere uitvindingen en eetgewoontes hebben wist je misschien al, maar heb je al gehoord van penisvissen? Deze eten ze in Zuid-Korea en hiervan wordt je uithoudingsvermogen stukken beter! In deze aflevering van Metropolis bespreken de giechelende Zuid-Koreaanse mannen en vrouwen openlijk de invloed van de penisvis op hun seksleven. Op onze Zuid-Korea-pagina lees je meer over dit bijzondere land.

Voor wie dit alles niet wil

In Nederland valt er natuurlijk ook nog genoeg te leren en te ontdekken, dus wat dacht je van een reis met je partner in je eigen slaapkamer? Bekijk wat er nodig is om een relatie goed te houden en hoe Nederland denkt over de liefde. Je vindt alle afleveringen van de serie hieronder.

Metropolis Kenia hunk

Metropolis Kenia hunk

advertentie