Volgens Tim heeft zijn generatie het internet groot gemaakt. Dat internet laten ze niet zomaar verpesten.

Het internet wordt door veel mensen misbruikt. Er zijn namelijk veel mensen die niet weten hoe het internet werkt. Er bestaat geen internetwet - Hoe met elkander om te gaan op het grote web - maar er bestaan wel ongeschreven omgangsvormen. Je kan natuurlijk niet zomaar het internet op komen en een beetje lukraak om je heen surfen en tweeten. Dat is in ieder geval de heersende mening onder mensen van mijn generatie, die allemaal toch een beetje vinden dat het internet van ons is. En dat is natuurlijk ook zo.

Het internet werd een generatie vóór ons uitgevonden en wij hebben het internet groot gemaakt. Met onze websites, onze gifjes, onze grapjes. Dat internet laten we niet zomaar verpesten. Het zijn woelige tijden op het internet: zie het internet als een land dat pas een jaar of twintig bestaat. Het land staat nog in de kinderschoenen en pas de eerste lijnen zijn geschetst. Juist daarom moeten we scherp blijven. Na de bekende ergernissen als het retweeten van complimenten aan jezelf gericht, foto’s van komkommerwater en links die je gretige klikvinger op de proef stellen ‘Je Gelooft Nooit Wat Deze Eend Doet Nadat Hij Door Een Auto Is Aangereden’, is er nu een opstand ontstaan tegen de ludieke Facebook-events die aan de lopende band opduiken.

Het begon allemaal met het echte uit de hand gelopen Facebook-event ‘Project X Haren’, daarna kwamen er events als ‘Verstoppertje in de Ikea’, die ook nog echt waren bedoeld. Daarna ontstonden er parodieën: nep-evenementen met als enige doel een grapje maken. Zoals bijvoorbeeld ‘Het WK poortje springen’ op Rotterdam Centraal en ‘Een of ander vreetding met hippe biertjes en saladebar’. Het internet reageerde eerst op de grapjes en nu reageert het internet op de grapjes van de grapjes met het nieuwste Facebook-event: ‘Nep event met ludieke afbeelding’. De tekst op de pagina luidt “Hier kun je heengaan zodat iedereen op je tijdlijn ziet dat je humor hebt! Nodig je vrienden uit zodat ze zien dat je grappig bent!”

We bevinden ons midden in de internettelijke oertijd, en iedereen is uitgenodigd.