Sanna Veerman

Sanna Veerman (Oosthuizen, 29 januari 2002) is een gedisciplineerde turnster zoals bijna alle turnsters gedisciplineerd en gedreven zijn.

volg Sanna op social media

Sanna is een powerhouse in de traditie van Olympisch kampioene Simone Biles. Krachtig en explosief. Vooral op de onderdelen paard én brug ongelijke leggers. Zwaaien, kiepen, vliegen en draaien om de  lengte-as is wat Sanna dagelijks doet. Afsprong met een salto en ze staat!

De afgelopen maanden maakte ze de overstap naar de senioren, maar sindsdien stond ze regelmatig aan de kant met vervelende blessures. Desondanks schopte Sanna het tijdens het NK voor senioren in juni 2018 tot een knappe derde plaats op de meerkamp en een tweede plaats in de toestelfinale brug. Sanna is bovendien opgenomen in de selectie voor het EK in Glasgow in augustus.

Blessures horen erbij, weet Sanna inmiddels, maar makkelijk is het niet om stil te zitten. Vanwege een gebroken teen werd ze onlangs teruggeworpen in haar ontwikkeling. Ondertussen luidt het devies: terugknokken en bereid zijn tot opoffering.

Het is haar levensverhaal tot nu toe. Sanna traint dertig uur in de week. Daarnaast zit ze in HAVO5 van het Calandlyceum in Amsterdam; een zogenaamde topsportschool waar ze een aangepast lesprogramma volgt en gespreid examen doet. 80% van de vakken is dit jaar gelukkig behaald!

Op weg naar de Olympische Spelen is het leven van Sanna de komende jaren in een strak schema gegoten van dagelijkse trainingen en school. Vooral op het sociale vlak worden van haar én haar familie, veel opofferingen verwacht.