Op het lichaam van judoka Simeon staat een datum getatoeëerd: 10 augustus 2015. Op die dag werd hij wereldkampioen onder de 18 jaar. 'Een machtig gevoel.’ En de bevestiging dat hij wereldtop kán zijn. Als het aan de geboren Hagenees ligt komen er nog een paar data bij, zoals die van Tokyo 2020.

Om die droom waar te maken moet hij zich nu ook als senior bewijzen op het allerhoogste niveau. Nog niet zo eenvoudig, als je halverwege dat proces geveld wordt door een hernia; een blessure zó ernstig, dat het zelfs even Simeon’s carrière lijkt te bedreigen.

Ondertussen heeft onze rookie in de gewichtsklasse tot 100 kilogram stevige concurrentie van de meer ervaren wereldtopper Michael Korrel en levert Simeon een eeuwig gevecht tegen de kilo's. 

Simeon weet wat hem het komend jaar te doen staat: nog meer voor zijn sport leven, een nóg betere judoka worden op seniorenniveau én Michael Korrel zien te vloeren op weg naar Tokyo. Mocht dat lukken dan gaat daarmee niet alleen Simeon’s droom in vervulling, maar ook die van zijn vader, die vroeger ook succesvol judoka was maar de Spelen van Moskou net misliep.    

meer van Simeon ( 1 t/m 2 van 2 )

alle artikelen over Simeon

Simeon in de media

Niet alleen wij, maar ook andere media houden de beloften goed in de gaten. Lees hier wat er over Simeon gezegd en geschreven wordt.