vpro verwanten

alles over verwanten

Hugo Hoes zoekt in deze zomerserie VPRO leden op die op een bijzondere manier verwant zijn aan de VPRO.

De VPRO heeft een grote en trouwe achterban. Die kijkt, leest en luistert VPRO en betaalt ook nog eens mee. Bij elkaar honderdduizenden onbekende Nederlanders met VPRO-verwantschap. Wie zijn dat, vroeg Hugo Hoes, redacteur van de VPRO Gids, zich af en zocht er daarom deze zomer vijf thuis op. Hij trok van Groningen via Rotterdam naar Deurne en ontmoette een echte Tegenlichter, zag een huis behangen met gidscovers, luisterde naar Achterwerkliedjes, leerde literaire quizen winnen en hoorde het geheim van een goede gidsomslag. Ga mee naar Sophie, Nathalie & Tjeu, Frans, Jenny en Christa, fijne VPRO-verwanten van nu.

 In de eerste aflevering gaat Hugo Hoes op bezoek bij de Rotterdamse Sophie Reekers. Zij verliedert brieven uit de rubriek Achterwerk op de achterkant van de VPRO Gids.

 Nathalie van de Laar en Tjeu van Rijsingen zijn VPRO-leden om in te lijsten. Hun hele woonkamer (én het trappengat!) hangt vol met ingelijste VPRO Gids covers. Hier zie je hoe het zo gekomen is.

 Frans Kerver organiseert bijeenkomsten in Groningen voor liefhebbers van Tegenlicht. Wat beweegt hem dit te doen en zijn die Groningers daar eigenlijk wel voor te porren?

Jenny van Herrewegen stuurt al jaren een ontwerp in voor de jaarlijkse VPRO Gids cover #1 ontwerpwedstrijd. De eerste twee jaar won ze meteen en in de jaren daarna volgden nog vele eervolle vermeldingen. 

In deze laatste aflevering gaat Hugo Hoes op bezoek bij Christa Fontein. Zij is wel heel erg goed in het oplossen van de Literaire Boekenquiz van de VPRO Gids. Hoe doet ze dat toch? Hugo Hoes vroeg het haar.

wie is Hugo hoes?

Hugo Hoes is al jaren redacteur voor de VPRO Gids.  De afgelopen maanden schreef hij niet alleen stukken voor de VPRO Gids maar was hij ook hoofd-redacteur van de Campagne Courant waarin in de Gids verslag werd gedaan van VPRO's ledenwerfactie. Hugo kan dan ook met een gerust hart ambassadeur der VPRO-leden worden genoemd en is dus de reporter bij uitstek om onze warmste Verwanten op te zoeken. Eerder dit jaar was hij al te zien op vpro.nl als razende reporter bij de onthulling van het Wereld Record dat de VPRO haalde met de Nationale Wetenschapsquiz.

Meer Hugo? Lees dan iedere week de VPRO Gids, of het boek dat hij schreef over zijn jeugd in een zeer grote familie: Fijne Familie of volg hem op twitter