vpro verwanten: sophie reekers

afgestudeerd op achterwerk

Hugo Hoes zoekt in deze zomerserie VPRO leden op die op een bijzondere manier verwant zijn aan de VPRO. In deze eerste aflevering gaat hij op bezoek bij Sophie Reekers. Sophie schrijft en zingt liedjes die ze baseert op Achterwerk brieven op de VPRO Gids en studeerde af op Achterwerk, met een 9!

De VPRO heeft een grote en trouwe achterban. Die kijkt, leest en luistert VPRO en betaalt ook nog eens mee. Bij elkaar honderdduizenden onbekende Nederlanders met VPRO-verwantschap. Wie zijn dat, vroeg Hugo Hoes, redacteur van de VPRO Gids, zich af en zocht er daarom deze zomer vijf thuis op. Hij trok van Groningen via Rotterdam naar Deurne en ontmoette een echte Tegenlichter, zag een huis behangen met gidscovers, luisterde naar Achterwerkliedjes, leerde literaire quizen winnen en hoorde het geheim van een goede gidsomslag. Ga mee naar Sophie, Nathalie & Tjeu, Frans, Jenny en Christa, fijne VPRO-verwanten van nu.

Sophie maakt iedere week een liedje gebaseerd op een van de brieven uit de rubriek Achterwerk van de VPRO gids. Iedere woensdag komt er een nieuwe aflevering online op haar Youtube kanaal.

 Wil de de brieven van Achterwerk lezen maar heb je de VPRO Gids niet? Hier kan je ze lezen op de website van Villa Achterwerk. Bijvoorbeeld de brief 'Kameleon' die Sophie in het filmpje hierboven speelt. Hier kan je 'Kameleon' beluisteren op het YouTube kanaal van Sophie, en hier bekijk je alleen het liedje zoals wij het opnamen.

 Fan geworden van Sophie? Je kan haar deze zomer live zien optreden met haar band Meneer van Dalen. Op hun website vind je de meest actuele speeldata.

alle afleveringen uit de serie VPRO Verwanten