vpro verwanten: christa fontein

literaire allesweter

Hugo Hoes zoekt in deze zomerserie VPRO leden op die op een bijzondere manier verwant zijn aan de VPRO. In deze laatste aflevering gaat hij op bezoek bij Christa Fontein. Zij is wel heel erg goed in het oplossen van de Literaire Boekenquiz van de VPRO Gids. Hoe doet ze dat toch? Hugo Hoes vroeg het haar.

De VPRO heeft een grote en trouwe achterban. Die kijkt, leest en luistert VPRO en betaalt ook nog eens mee. Bij elkaar honderdduizenden onbekende Nederlanders met VPRO-verwantschap. Wie zijn dat, vroeg Hugo Hoes, redacteur van de VPRO Gids, zich af en zocht er daarom deze zomer vijf thuis op. Hij trok van Groningen via Rotterdam naar Deurne en ontmoette een echte Tegenlichter, zag een huis behangen met gidscovers, luisterde naar Achterwerkliedjes, leerde literaire quizen winnen en hoorde het geheim van een goede gidsomslag. Ga mee naar Sophie, Nathalie & Tjeu, Frans, Jenny en Christa, fijne VPRO-verwanten van nu.

In de laatste aflevering van VPRO Verwanten gaat Hugo Hoes op bezoek bij Christa Fontein. Zij is fervent deelnemer aan VPRO Gids' Grote Literaire boekenquiz en stuurt trouw haar naarstig opgezochte antwoorden in. Ze won meer dan eens en Hugo vroeg zich af hoe ze dat voor elkaar krijgt.
 

Ook dit jaar stelde Frank Westerman de Grote Literaire Boekenquiz van de VPRO Gids samen. De inzendtermijn is al een tijd verstreken, maar u kunt de quiz nog wel maken. Op de speciale site van VPRO Boeken zijn de quiz van 2014 en van de jaren daarvoor te vinden. En daarnaast is daar alles te vinden op het gebied van boeken, literatuur en poezie. 

alle afleveringen uit de serie VPRO Verwanten