vpro verwanten: jenny van herrewegen

#1 cover ontwerper

Hugo Hoes zoekt in deze zomerserie VPRO leden op die op een bijzondere manier verwant zijn aan de VPRO. Jenny van Herrewegen is niet alleen vaste inzender van de VPRO Gids-cover #1 ontwerpwedstrijd, maar ook meervoudig winnaar!

De VPRO heeft een grote en trouwe achterban. Die kijkt, leest en luistert VPRO en betaalt ook nog eens mee. Bij elkaar honderdduizenden onbekende Nederlanders met VPRO-verwantschap. Wie zijn dat, vroeg Hugo Hoes, redacteur van de VPRO Gids, zich af en zocht er daarom deze zomer vijf thuis op. Hij trok van Groningen via Rotterdam naar Deurne en ontmoette een echte Tegenlichter, zag een huis behangen met gidscovers, luisterde naar Achterwerkliedjes, leerde literaire quizen winnen en hoorde het geheim van een goede gidsomslag. Ga mee naar Sophie, Nathalie & Tjeu, Frans, Jenny en Christa, fijne VPRO-verwanten van nu.

Jenny is eigenlijk ontwerpster van buitenspeelplaatsen, maar een keer per jaar laat ze zien dat ze ook een heel goede gids-cover-ontwerpster is. Al vanaf de eerste ontwerpwedstrijd in 2004 zendt ze haar ontwerpen in en valt ze geregeld in de prijzen. Wat maakt haar ontwerpen zo goed? Hugo ging bij haar langs in Soest en vroeg het haar. 

Dit was de eerste winaar van de Cover 1 webstrijd van de VPRO Gids. In 2004 was dit de eerste inzending van Jenny van Herrewegen, en ze won er meteen mee.

 Twee weken later stond deze ingezonden brief in de Gids, de kat van een van de lezers vond het ook een erg smakelijke cover.

 Het tweede jaar dat de ontwerpwedstrijd gehouden werd zond Jenny dit ontwerp in, en won weer...

 

En in 2008 was het wéér prijs, de tweede prijs en eervolle vermelding weliswaar dit keer, voor haar verbeelding van het thema 'vrolijke wetenschap'.

 

 

Ook dit jaar was er een cover-ontwerpwedstrijd. Alle inzendingen èn de winnaar (dit keer niet Jenny) zie je hier online. Wat vind jij de mooiste?

alle afleveringen uit de serie VPRO Verwanten