Interview

Interview

Jaap van Duijn, econoom en 'chief strategist' bij Robeco, neemt deze week afscheid van Robeco. In zijn afscheidsrede hekelt hij de regelzucht en het risicomijdende gedrag en de enorme bonussen voor managers. In De Ochtenden een gesprek met hem, onder andere over de Algemene Financiele Beschouwingen en zijn afscheid.
---

Bijna een jaar geleden is het alweer: de belegering van de Antheunisstraat in het laakkwartier in Den Haag door politie en Marechaussee. De weken daarop volgend waren angstig en hectisch.. Hoe is het nu met de wijk? Verslaggever Job Jan Altena maakte samen met Leo Olffers de voorzitter van wijkberaad Laak-centraal een ronde door de buurt.
---

Gisteren in de grote landelijke dagbladen een paginagrote advertentie namens de VARA, de NPS , de VPRO en de Nederlandse Vereniging van Journalisten en programmamedewerkers van Nederland 3. Met als kop: Veranderen? Ja! Vervlakken?Nee. Met daaronder een oproep aan het publiek om de omroepen te volgen in hun analyse dat de huidige kabinetsplannen voor de publieke omroep rampzalig zijn en dat aan Den Haag te laten weten.
Bovendien lieten de eerder genoemde omroepen in de advertenties weten echt wel te willen veranderen: "Áls omroepen binnen een netorganisatie willen we programma's blijven maken die informeren, opinieren, amuseren, ontroeren en ontregelen".

Onze presentator Chris Kijne is ook programmamedewerker van Nederland 3, dus de tekst kwam niet helemaal als een verrassing, maar hij heeft toch nog wel genoeg te vragen aan Vara-directeuir Vera Keur en VPRO directeur Peter Schrurs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Dierendag met tussen -n

vanaf 00:54:23

advertentie