HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW


Marjan Luif opent dit eerste uur met 'Een Goed Gesprek', over Juliana.

====


Vorige week nam Jan Terlouw op 71-jarige leeftijd afscheid van de politiek. Hiermee kwam er een einde aan zijn dertigjarige loopbaan in het openbaar bestuur. Een gesprek met de voormalig Commissaris van de Koningin van Gelderland, voormalig Minister, voormalig Eerste en Tweede Kamerlid voor D’66, voormalig politiek leider van D’66 en voormalig lid van de Utrechtse gemeenteraad.
En behalve dat bestuurde hij zo'n beetje alles wat los en vast zat, zat op een paar leerstoelen en schreef een dik dozijn kinderboeken en een roman.

Chris Kijne spreekt met de vakkundige Jan Terlouw.

====


Sinds een aantal jaren is het onder natuurbeschermers mode om de natuur in oude luister te herstellen. Weg met het rationele landschap van de jaren vijftig en zestig, nee duinen doorsteken en land onder water laten lopen. Deze mode heeft nu ook Drenthe bereikt.

De Fledder Aa, een beekje in de buurt van het plaatsje Wapse, moet weer net zo worden als honderd jaar geleden. Het saaie rechte kanaal dat daar zo'n vijftig jaar geleden is gegraven moet weer worden teruggebracht tot het charmant meanderend beekje van honderd jaar geleden. Natuurvorser en gerenommeerd Vogelaar Rob Bijlsma, zelf wonend in het gebied, legt uit waarom dit zogenaamde natuurherstel rampzalig is.

Verslaggever Teun van de Keuken trotseerde samen met de Pinksterstorm.

====

advertentie