Interview

Interview

Veiligheid en mensenrechten

Na Madrid - net als na de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september - roepen politici om hardere maatregelen tegen terrorisme. Maar komt dat er ook van of blijft het een rituele dans? Staatssecretaris Nicolai van Europese Zaken mengde zich gisteren ook in het debat. Hij vindt dat de EU-lidstaten nu toch echt hun inlichtingen over terroristen moeten gaan delen en uitwisselen, want dat gebeurt nog steeds nauwelijks. Vrijdag komen de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie van de lidstaten bijeen voor spoedoverleg.

Gesprek met twee europarlementariërs: Jan Marinus Wiersma van de Socialisten en Arie Oostlander van de Christen Democraten. Elles de Bruin leidt het gesprek.
---

Serie Experiment Nederland

In april komt het kabinet met de Nota Ruimte die ons vertelt waar het met de inrichting van Nederland naar toe moet. Die nota, zoveel is nu al bekend, breekt radicaal met het tijdperk Pronk: economische ontwikkeling komt voorop te staan, natuur wordt niet meer bij voorbaat beschermd. Maar is er eigenlijk wel sprake van echte Ruimtelijke Ordening in ons land? En hoe zou Nederland er uit zien, als visionaire planners het voor het zeggen hadden, zonder angst voor regeltjes en belangen?

De komende weken komen vier beroepsplanners aan het woord en zij zullen een gebied naar keuze naar eigen inzicht herinrichten. Welke plek in Nederland zou volgens hen voor verbetering vatbaar zijn en hoe? Vandaag is het de beurt aan Adriaan Geuze. Hij is landschapsarchitect te Rotterdam. Hij koos de omgeving van zijn eigen stad voor een grondige revisie. Verslaggever Teun van de Keuken bezocht met hem het uiterste randje van Rotterdam.
---

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Serie experiment Nederland afl. 1

vanaf 00:17:46

advertentie