Interview

Interview

D'66 Dance manifest

D66 stort zich op een nieuw onderwerp, namelijk de dance-industrie. Ondanks dat er bezuinigd moet worden op de kunsten komt D'66 nu met een Dance Manifest met de aansporing dat Nederlandse overheid de dance-industrie serieus moet gaan nemen.
Een gesprek met Boris van de Ham
---

Schoon en Bereikbaar

Karel Noordzij was voorzitter van de commissie die het CDA-rapport bereikbaarheid van het wetenschappelijk buro van het CDA heeft geschreven. Karel Noordzij is een echte vervoersman. Hij zat tien jaar lang in de directie van de Luchthaven Schiphol, was kort de baas bij de Nederlandse Spoorwegen, waar hij na een roerige periode een half jaar puin kon ruimen, maar we kennen hem vooral als het gezicht van Transport en Logistiek Nederland, de werkgeversorganisatie van transporteurs. Tegenwoordig is hij directievoorzitter van pensioenfonds PGGM. Naast al die functies is Karel Noordzij al jarenlang lid van het CDA en nu dus door zijn partij gevraagd om het rapport Schoon en Bereikbaar te schrijven, dat gisteren is gepresenteerd.
---

Waar het om gaat: Een gekozen bondscoach

Waar het nu om gaat is dat het Nederlandse volk voortaan de coach van het Nederlands elftal moet kiezen.
Zo voorkom je dat bondscoaches rampzalige beslissingen nemen zoals op zaterdagavond tijdens het EK duel Nederland - Tsjechië in Portugal: de beruchte wissel van Robben. Dit is een idee van Joao Varela, Tweede Kamerlid van de Lijst Pim Fortuyn.
Ger Jochems praat met Varela.
---

advertentie