Interview

Interview

Democratische conventie Boston

Gisteravond is het grote feest van de Democratische partij begonnen in de Verenigde Staten, de Democratische conventie die John Kerry later deze week moet lanceren als het enige en onontkoombare alternatief voor George W. Bush bij de verkiezingen in november. Michiel Vos is een Nederlander die al meer dan een jaar werkt aan een film over die democratische presidentscampagne, en hij was dus ook weer aanwezig bij de conventie in Boston.
---

Rik Blöte

Gisteren is Rik Blöte eindelijk verhuisd van de koepelgevangenis te Haarlem naar een plekje in een Tbs-kliniek.
Daar heeft hij 18 maanden op moeten wachten. En zijn advocaat moest dreigen met een kort geding. Hij was 1 van de circa 200 mensen die in huizen van bewaring moeten wachten op 'n Tbs-plaats zonder dat ze gevangenisstraf hebben opgelegd gekregen (volgens Rik's advocaat de heer Klaassen). Gedurende die tijd worden ze niet behandeld maar wel gestraft. Richard Blöte ein gesprek met onze verslaggever Gerrit Kalsbeek
---

TBS-verlof

De verlofregeling van Tbs-ers staat ter discussie. Aanleiding was de zaak Michaels S., die eerder dit jaar de dertienjarige Wei Wei H. uit Eibergen ontvoerde. De ouders van dat meisje onderzoeken of de Tbs-kliniek waar S. verbleef en misschien ook de staat kunnen worden aangeklaagd nu is gebleken dat Michaels S., die zijn daad pleegde nadat hij niet was teruggekomen van verlof, al eerder absent was gebleven na verlof. Als gevolg van de commotie heeft minister Donner opgeroepen de verlofregels opnieuw te bezien en aan te scherpen. Maar volgens de advocaat van S., Tjalling van der Goot, zit het probleem niet in die verlofregels.
---

Retourtje Israël

Afgelopen zondag probeerde de Groningse actievoerster Christine Grefer Israël binnen te komen om actie te voeren tegen de veiligheidsmuur. Ze kreeg van de Israëlische rechter te horen dat ze niet welkom is in Israël, en dus kwam ze gisteren weer aan op Schiphol.
---

Waar het om gaat: conclusies van het SCP

Waar het nu om gaat zijn de conclusies van het SCP. Een gesprek met onderzoekscoördinator Carlo van Praag van het Sociaal Cultureel Planbureau. Waarom baseert het planbureau zich op oude onderzoeksgegevens om nu conclusies te trekken over de integratie van moslims in Nederland?
---

advertentie