Het Interview

Het Interview

***De gemeente Velsen wil de zogeheten Velser Affaire uit de Tweede Wereldoorlog eindelijk eens uitgezocht zien. De Affaire gaat over hardnekkige geruchten dat in de laatste jaren van de oorlog linkse verzetsmensen zijn verraden aan de Duitse bezetter. Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie wil het onderzoek wel uitvoeren, maar dat kost 25.000 euro en dat geld heeft de gemeente Velsen niet. Conny Braam, schrijfster van het boek 'Het Schandaal' dat handelt over de affaire, over de Velser Affaire.
***Niet alleen zijn er vandaag gemeenteraadsverkiezingen; in verschillende steden wordt ook gekozen voor de deelraad of deelgemeente. En ook daar doen politici deze dagen bijzondere voorstellen om stemmen te trekken. Zo ook Michael Veling, lijsttrekker van het CDA in de Amsterdamse binnenstad. Hij wil van Amsterdam een bedevaartsoord van Lourdiaanse allure maken. Met een enorm Mariabeeld voor het centraal station. Teun van de keuken bezocht met hem enkele Amsterdamse katholieke hotspots .
*** Een week of drie geleden werd bekend dat het Laurus-supermarkt-concern twee van de drie supermarktketens in de uitverkoop doet. En daarmee houdt dat concern, na Albert Heijn nu nog het tweede supermarktbedrijf van Nederland, in feite op te bestaan. De verkoop van de Konmar en Edah bezegeld een buitengewoon roerige ontwikkeling in het concern die in 2000 begon toen de toenmalige topman Ole van Straatten aankondigde dat de verschillende onderdelen van Laurus zouden worden omgevormd tot één keten van buitengewoon klantvriendelijke superwinkels onder de noemer Konmar. De mooie ruime winkel met allerlei klantvriendelijke elementen die ooit de redding had moeten worden en nu dus in de verkoop gaat, is ooit opgericht door ex-marktkoopman Henk van der Straaten en hij is vanochten onze gast.

advertentie