Het interview

Het interview

DE KOERS VAN DE VVD
Vandaag moet de regering Balkenende laten weten of zij conform de wens van de Tweede Kamer lopende de formatie geen mensen meer uit zal zetten die straks mogelijk profiteren van een generaal pardon. Minister Verdonk heeft de motie ernstig ontraden en premier Balkenende heeft laten weten zo geen zaken te willen doen met de mogelijke coalitiepartners van links. De kans is dus groot dat mevrouw Verdonk , gesteund door het kabinet, het been stijf houdt en vervolgens zou ze best eens gedwongen kunnen worden zelfs haar demissionaire ministerschap eraan te geven. Dat is één.

Twee is dat diezelfde minister Verdonk vorige week probeerde het leiderschap van VVD-fractieleider Mark Rutte ter discussie te stellen. Dit tot groot ongenoegen van de fractie en naar verluidt ook van die veertig partij-bobo’s die in de omgeving van mevrouw Verdonk altijd worden genoemd als degenen die haar opmars binnen de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie fnuiken.

We spreken over beide kwesties en over de positie van de VVD na de verkiezingen als zodanig, met twee licht grijzende eminenties in de partij: de commissarissen van de Koningin in respectievelijk Gelderland en Friesland Clemens Cornielje en Ed Nijpels

HET TRANSITORIUM - DEEL 2
U bent oud, u bent ziek en de dokter kan er niks meer aan doen. Wat moet u dan? Terug naar huis kan niet meer. Het verpleeghuis heeft een lange wachtlijst. Het verzorgingshuis zit ook vol. Grote kans dat u dan in 'Het Transitorium' terecht komt, de wachtkamer voor hen die uitbehandeld zijn. In het Transitorium van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam, afdeling B7, verblijven voornamelijk mensen van tachtig jaar of ouder. De meesten van hen zijn dementerend. Gemiddeld blijven ze twee tot drie maanden in B7. Verslaggever Irene Houthuijs volgt deze weken drie patiënten van B7. Vandaag aflevering twee.

IRAQ STUDY GROUP
Woensdagochtend presenteert de Iraq Study Group zijn bevindingen over de oorlog aan president Bush en het Amerikaanse Congres.
De Amerikaanse troepen lijken blij te zijn met het vertrek van de Amerikaanse Minister van Defensie Donald Rumsfeld.
Maar hoe moeten ze nu verder in Irak. Een interview met Volkskrant journalist Stieven Ramdharie. Hij was vanaf 2003 zeven keer "embedded" bij de Amerikaanse troepen. Vorige week keerde hij terug van zijn laatste reis.

advertentie