Lwandi werkt samen met producer Jason. Jason woont in Kaapstad en is al sinds 2009 betrokken bij Metropolis. Daarvoor deden hij en zijn vrouw compleet andere dingen: Jason werkte voor de speelfilm 'Highlander' met Christopher Lambert en Amanda was acrobaat in een circus. Waar Amanda vooral houdt van verhalen met dieren richt Jason zich op maatschappelijke vraagstukken. Hij hoopt dat zijn verhalen empathie opwekken. Hij wil laten zien dat we meer gemeen hebben dan we soms denken. Zijn favoriete reportages gaan over een man die huizen voor de armeren repareert, en het inwijdingsritueel voor Xhosa-jongens

Als de brandweer

2021

In Zuid-Afrika heeft de enige zwarte vrouw in het brandweerkorps haar tweede familie daar gevonden. Ze was altijd een outsider, maar hier is iedereen écht gelijk. Je moet wel, als het gaat om leven en dood.

ook interessant bij dit thema

 • Tienjarigen

  2021

  Het is voor de meesten al even geleden, het jaar dat we tien werden: altijd zomer, altijd buiten, nog geen puistjes, geen examenstress, geen tropenjaren, geen geldzorgen. Jason bezocht de tienjarige Lulo, een ambitieuze jongen uit een arm gezin. Elke zaterdag gaat hij naar de goochelschool en als hij terugkomt loopt de hele buurt uit.

  ook interessant bij dit thema

 • Wandelkoorts

  2021

  Door de lockdown zat iedereen meer dan ooit op elkaars lip, dus trokken we er massaal op uit en draaiden onze stappentellers overuren. Heeft men óver de grens ook de wandelkoorts stevig te pakken? In Zuid-Afrika lopen Marne en z’n hond Tripod. Marne is erg te spreken over z’n hond: die heeft hem uit z’n depressie geholpen. Door samen te wandelen.

  ook interessant bij dit thema

 • meer van Lwandi en Jason ( 1 t/m 5 van 5 )