Alem is onze nieuwe correspondent in Afghanistan. Lees hier meer over hem en kijk zijn verhalen.

Alem woont in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Voordat hij in 2020 begon voor Metropolis werkte hij vooral voor de lokale media. Als hij niet op zoek is naar bijzondere verhalen geeft hij les aan verschillende universiteiten. Zijn droom is om een goede onderzoeker te worden die de dagelijkse realiteit en problemen van zijn land blootlegt.

Nooit met pensioen

2021

In Nederland is 65 jaar al lang niet meer de heilige pensioenleeftijd en zijn we bang dat de pensioenpotten zullen verdampen. Maar in veel andere landen is een oudedagsvoorziening sowieso niet aan de orde. In Afghanistan ontmoeten we taxichauffeur Golam. Deze zeventiger rijdt in zijn stokoude taxi al vijftig jaar zijn klanten door Kabul, oorlog of niet. Hij rijdt zijn ritten vooral ’s nachts, want overdag stappen mensen liever in een nieuwere auto.

ook interessant bij dit thema

Zorghelden

2021

We hebben onze handen voor ze stukgeklapt vorig jaar. En we besloten collectief dat ze een beetje meer salaris verdienden. In Metropolis een ode aan de beroepsgroep die als vanzelfsprekend de medemens dient: de artsen en verplegers (M/V). Alem bezoekt in Afghanistan een arts zie zó toegewijd is, dat hij in het ziekenhuis slaapt.

Bekijk de reportage ook op YouTube, waar Alem zelf in de reacties aanwezig is om je vragen te beantwoorden.