De Challengers zijn niet alleen in strijd verwikkeld met elkaar, maar ook met het weer. De wind in Australië is erg hard, wat toch best spannend is in de kleine, lichtgewicht racewagens.

de teams

 • Twente heeft het zwaar tijdens de race. Ze krijgen een tijdstraf, omdat ze tijdens de eerste dag van de race een wit kleed onder RED Swift legden als ze aan het opladen was tijdens een control stop. Zelf zeggen ze dat dit gewoon fijner was voor de knieën, maar de organisatie zegt dat dit witte kleed de zon beter reflecteerde op hun zonnepanelen. Twente protesteerde tegen de straf, maar de organisatie heeft besloten dat Solar Team Twente morgen, op de laatste dag, een half uur tijdstraf krijgt.

  Verder is Twente deze dag in strijd verwikkeld om de tweede en derde plaats. Zo liggen ze eerst niet ver achter Michigan en hopen ze nog op de tweede plaats, maar tegen het einde van de dag haalt het Belgische team ze in. Zo eindigen ze voor vandaag op de vierde plaats.

  Delft

  Het Nuon Solar Team heeft hard gereden: ze liggen nu ver voor (zo'n twee uur) op Michigan, het team dat tweede staat in de race. De coureurs vertellen dat ze in Nederland nog nooit met Nuna9 hebben gereden als er zoveel wind stond. Zo zorgt dit, in combinatie met de grote road trains, voor een uitdaging op de weg.

  Eindhoven

  De hele nacht en ochtend heeft het geregend bij Solar Team Eindhoven. Stella Vie is bestand tegen die hevige weer, maar toch zullen de Eindhovenaren wat zon nodig hebben. Anders komen ze mogelijk niet op tijd aan in Adelaide. Gelukkig werkt het weer nu wel mee en breekt de zon al snel door.

  Nuna9 laadt op tijdens een control stop.