De winnaar van de Challengerklasse is bekend! De wereldkampioen zonneracen mag vandaag dansen in de fontein.

de teams

 • Voor de zevende keer mag Delft de beker mee naar huis nemen. Zij zijn, met ruime voorsprong op Michigan, donderdag als eerste over de finish. Zo zijn ze wederom wereldkampioen zonneracen.

  Voorsprong

  Op de laatste racedag bouwt het Nuon Solar Team de voorsprong op de belangrijkste concurrenten – Michigan (VS), Tokai (Japan) en Punch Powertrain (België) verder uit. Ondertussen zakt Solar Team Twente verder weg in het klassement. Zij komen als vijfde binnen in Adelaide. Dit komt door hun tijdstraf van dertig minuten.

  Goede keuzes

  Het is de negende keer dat het Nuon Solar Team meedoet aan de race. Ondanks de vele overwinningen, is de spanning voor de race groot, vertelt teamleider Sander Koot. “Door nieuwe wedstrijdregels zijn de auto’s dit jaar heel verschillend van elkaar. Niemand wist wie het beste in zou spelen op de regels. Gelukkig zijn onze keuzes voor een compact ontwerp en gallium zonnecellen bijzonder goed uitgepakt.”

  Solar Team Eindhoven komt gestaag dichterbij de finish, maar bij de laatste controle stop breekt de middenconsole af. Ze stoppen voor nu met de race en gaan het eerst repareren. Dan kunnen ze morgen, hoogstwaarschijnlijk, finishen.