Roos Zwetsloot

Skateboarder - en voormalig hockeyer - Roos Zwetsloot (Zeist, 27 juli 2000) werd als kind 'klimroos' genoemd omdat ze nooit stil kon zitten.

volg Roos op social media

Roos is nog steeds de stuiterbal van vroeger. Ze bruist van de energie en combineerde ook om die reden twee sporten. Ze werd als hockeyster al eens geselecteerd voor Oranje en speelde in de A1 bij hockeyclub Kampong.

Daarnaast is Roos één van de grootste skateboardtalenten van Nederland. Bondscoach Sjoerd Vlemmings heeft haar geselecteerd voor de nationale ploeg die zich voorbereidt op de Spelen van Tokio, waar skateboarden voor het eerst een Olympische discipline is.

Tussen alle hockeytrainingen en skateboardwedstrijden door slaagde Roos in mei voor haar eindexamen op het VWO. Het aankomende jaar gaan de studieboeken alleen de kast in: Roos gaat zich namelijk volledig richten op het skateboarden met als voorlopig doel de Olympische Spelen. Maar dat is niet alles, Roos heeft ook nog eens televisie-ambities. Voor De beloften staat er dan ook een nieuwe serie met haar op het programma.