Fedor woont in de hoofdstad Moskou en maakte zijn eerste reportage in 2011, over dopen. Het maken van verhalen voor Metropolis doet hij vooral voor de lol. En lol heeft hij, want zijn favoriete reportage is over alcoholgebruik, waarin hij zich makkelijk wist te kwalificeren om een bar binnen te komen die alleen échte drinkebroers toelaat. De meeste tijd steekt Fedor in het opzetten van zijn eigen bedrijf waarin hij als locatiescout filmlocaties verzamelt en aanbiedt.

Juffen en meesters

2021

In Nederland kwamen de meeste ouders er tijdens de lockdown achter dat lesgeven toch wel een écht vak is. Metropolis maakt een rondje langs de juffen en meesters die er alles aan doen om de kinderen in deze wereldwijde onderwijscrisis toch het noodzakelijke bij te brengen. Tijdens de lockdown in Rusland was het moeilijk om Roma-kinderen in afgelegen dorpen als Malojaroslavets te bereiken. Juf Natalia begon een YouTubekanaal om haar lessen bij de leerlingen te krijgen. Met ongekend succes, want ze kreeg er zelfs nieuwe leerlingen bij toen broertjes en zusjes thuis spontaan mee gingen doen.

ook interessant bij dit thema

 • Dry January

  2021

  In het kader van goede voornemens nemen veel mensen zich voor om een maand niet te drinken, om te zorgen dat hun relatie met alcohol niet al te innig wordt. Fedor bezoekt barman Slava in Moskou die in zijn kelderbar alleen échte drinkebroers en -zusters toelaat. Onze correspondent kwalificeert zich met gemak.

  Bekijk de reportage ook op YouTube.

  ook interessant bij dit thema

 • Huidhonger

  2020

  Nu we tijdens de coronacrisis geacht worden op afstand van anderen te blijven, wordt het tekort aan aanraking sommigen pijnlijk duidelijk. In Rusland leert goeroe Masha Dugina haar volgelingen zichzelf meer aan te raken. Fedor volgt haar op het rustige platteland van Tula, waar Masha graag rondrijdt op haar paard. Aan een meer of in het veld neemt ze meditatie-vlogs op voor de stedelingen om contact met zichzelf te maken.

  Het coronavirus

  2020

  De overheid in Rusland grijpt met de coronacrisis haar kans om burgers op nieuwe manieren te controleren: via apps die bijhouden hoe lang je buitenhuis bent geweest. In Moskou heeft onze correspondent Fedor zich daarom met zijn familie teruggetrokken in een huisje in het bos. Op die manier hebben zij en de kinderen meer bewegingsvrijheid dan in de stad. Een groot deel van de tijd spenderen ze met 'isolatiekunst': het naspelen van bekende schilderijen. Wat begon als verveling is gegroeid tot een vorm van zelfontplooiing en -reflectie.

  meer van Fedor ( 1 t/m 8 van 8 )