Sasha woont in de stad Tartu en maakt sinds 2010 verhalen voor Metropolis. Hij heeft nogal wat ervaring met televisie: zijn carrière startte als productieassistent bij MTV om later naar Tajikistan te verhuizen verhuisde waar hij tv-reclames tegen corruptie ging maken. Met zijn werk hoopt hij de wereld te tonen door een klein detail in beeld te brengen. Met de woorden van dichter William Blake: 'to show the world in a grain of sand'. Sasha houdt zich het liefst bezig met de rafelranden van de samenleving, humor en onverwachte gebeurtenissen. Zijn favoriete reportages zijn Luizenbaantjes en Blind zijn.

Als de brandweer

2021

Een brandweervader staat met zijn zoon in de buitengebieden van Estland al vijftig jaar dag en nacht klaar om uit te rukken. Dat doen ze in stijl met oude Sovjetwagens, want westerse brandweerauto's kunnen het terrein niet aan. Omdat je ook midden in de nacht binnen tien minuten naast je bed moet kunnen staan, drinken de mannen al vijftig jaar geen druppel.

ook interessant bij dit thema

 • Knaldrang

  2021

  In Estland kan nachtvlinder Tōnis ein-de-lijk weer knallen in de rave-scene van Tallinn. Zijn feesten werden keer op keer uitgesteld, maar nu mag het weer. Vol verwachting en knaldrang bereidt hij het eerste event, de Kumu Reiv, voor.

  ook interessant bij dit thema

 • Mijn nieuwe thuis

  2021

  De meeste mensen sterven in het land waar ze geboren zijn. Maar bij sommigen begint het op een goede dag te kriebelen. Die verkassen naar een compleet ander land. Sasha ontmoet de Indiase filmmaker Tushar in Estland. Hij dompelt zich het liefst helemaal onder in de Estse cultuur. Daar hoort wat hem betreft ook ijszwemmen bij. Met zijn tijdelijke verblijfsvergunning voelt hij zich tussen twee identiteiten in.

  ook interessant bij dit thema

 • Schuld en boete

  2021

  In sommige landen zorgde de pandemie voor een enorme financiële teruggang en toegenomen werkeloosheid. Sommigen moesten in 2020 zelfs een lening afsluiten om nog rond te kunnen komen. Deurwaarder Ants Päär is oude rot in het vak in Estland, gespecialiseerd in het opsporen van wanbetalers. Sasha gaat een dag met hem op pad. Volgens Ants is elke dag een verrassing - je kan zo maar een kogel vangen - en hij moet creatieve trucjes uitvoeren om ontwijkende schuldenaren op te sporen.

  ook interessant bij dit thema

 • Tiny house

  2020

  Klein, kleiner, kleinst. Het is een trend in de westerse wereld. We willen ontspullen en met minder toe kunnen, liefst in een tiny house met mooi uitzicht. In Estland ontmoet Sasha bij hoge uitzondering Madis, een hobbyist die zijn vierkantemeterdroom heeft uitgeleefd op een stille plek in het bos. Hij bouwde het huisje ook om praktische redenen: makkelijk om te maken, goedkoop om te onderhouden en weinig stookkosten.

  meer van Sasha ( 1 t/m 9 van 9 )