Jason is een van onze correspondenten in Zuid-Afrika en heeft reportages gemaakt over jongeren en volwassen worden. Hij werkt vaak samen met zijn vrouw Amanda.

Jason woont in Kaapstad en is al sinds 2009 betrokken bij Metropolis. Daarvoor deden hij en zijn vrouw compleet andere dingen: Jason werkte voor de speelfilm 'Highlander' met Christopher Lambert en Amanda was acrobaat in een circus. Waar Amanda vooral houdt van verhalen met dieren richt Jason zich op maatschappelijke vraagstukken. Hij hoopt dat zijn verhalen empathie opwekken. Hij wil laten zien dat we meer gemeen hebben dan we soms denken. Zijn favoriete reportages gaan over een man die huizen voor de armeren repareert, en het inwijdingsritueel voor Xhosa-jongens

Tienjarigen

2021

Het is voor de meesten al even geleden, het jaar dat we tien werden: altijd zomer, altijd buiten, nog geen puistjes, geen examenstress, geen tropenjaren, geen geldzorgen. Jason bezocht de tienjarige Lulo, een ambitieuze jongen uit een arm gezin. Elke zaterdag gaat hij naar de goochelschool en als hij terugkomt loopt de hele buurt uit.

ook interessant bij dit thema