Jamal is onze correspondent in Indonesië. Hij woont in Jakarta en heeft reportages gemaakt over onder andere gezondheid, bijzondere beroepen en de economie. Kijk hier enkele verhalen van Jamal.

Praten met de doden

2021

Nu de dood door corona nadrukkelijker in ons leven aanwezig is, staan we stil bij het verdriet van mensen die een geliefde missen en het contact met hen proberen te behouden. Correspondent Jamal ontmoet Awit, die 'herinneringsresten' kan aanvoelen, zoals ze het zelf noemt. Ze hoort doden met elkaar praten en krijgt visioenen. Jamal gaat met haar mee de bergen in om duidelijkheid te krijgen over een onbekende dode.

Dry January

2021

In het kader van goede voornemens nemen veel mensen zich voor om een maand niet te drinken, om te zorgen dat hun relatie met alcohol niet al te innig wordt. Jamal gaat mee met de 23-jarige Riswandi en zijn muzikantenvrienden in het voornamelijk islamitische Indonesië, die er ondanks het taboe dat rust op het drinken van alcohol er lustig op los borrelen.

ook interessant bij dit thema

Milieustrijders

2020

Een beter milieu begint bij de enkeling. Jamal ontmoet Mashadi, die in het vissersdorp Pandansari de mangrovebossen probeert terug te planten waarmee het ecosysteem in stand kan blijven. De hoge wortels werken als golfbrekers, om te voorkomen dat het dorp overstroomt. Hij trommelt het hele dorp op om mee te doen, ondanks dat hij eerst werd uitgelachen om zijn megalomane idee.

Bezorgers

2020

We hebben ze in 2020 vaker gezien dan de meeste van onze familieleden: de bezorgers van alle maaltijden en pakketjes die we laten aanrukken. Toch kennen we hun naam meestal niet. In Jakarta volgt Jamal een nacht uit het leven van een kroepoekbezorger. Zijn lading lijkt weliswaar bijna niets te wegen, maar als het waait heeft hij toch een flink probleem. Of als hij de politie tegenkomt.

Het coronavirus

2020

In Jakarta gaat onze correspondent Jamal mee op patrouille. Politieagente Lely heeft de taak om in de sloppenwijken de coronamaatregelen te handhaven. In de drukke wijken is anderhalve meter afstand houden onmogelijk, dus verplichten ze iedereen tot het dragen van mondkapjes. Wie niet horen wilt moet springen: als je geen mondkapje draagt krijg je een fysieke straf en moet je opdrukken of squat jumps doen.