Yoav is onze correspondent in Israël en heeft reportages gemaakt over onder andere geloof, kinderen en het leger. Kijk hier enkele verhalen van Yoav.

Yoav woont en werkt in Tel Aviv en maakt al sinds het begin van het bestaan van Metropolis verhalen voor ons. Ondanks dat hij zichzelf omschrijft als een heel gewone, misschien zelfs saaie jongen, liep hij voor zijn eerste reportage al een dagje mee met de explosievenopruimingsdienst. Zijn favoriete verhaal gaat over Jom Kipoer, waarbij een ritueel wordt uitgevoerd waarin een witte kip drie keer boven het hoofd wordt rondgedraaid om je zonden weg te nemen. Yoav hoopt dat door zijn verhalen mensen stilstaan bij wat ze denken te weten en te begrijpen, en bereid zijn om dat te herzien.

Cowboys

2021

Zelfs in het kleine Israël vind je cowboys. Toen de Golanvlakte in Syrië werd veroverd namen ze het vee over, waarna spontaan een cowboycultuur ontstond. Cowboy Yechiel had een lastige jeugd maar vond troost in cowboyverhalen. Nu runt hij als een cowboy een grote veeboerderij op de Golanvlakte, en maakt zelf Western-zadels.

De makelaar

2021

Wie in Israël op zoek gaat naar een woning kan niet om de pink lady Maxine heen, haar missie is om daar met haar roze imperium de huizenmarkt over te nemen.

Nooit met pensioen

2021

In Nederland is 65 jaar al lang niet meer de heilige pensioenleeftijd en zijn we bang dat de pensioenpotten zullen verdampen. Maar in veel andere landen is een oudedagsvoorziening sowieso niet aan de orde. Correspondent Yoav ontmoet Mair, een 77-jarige ex-rijinstructeur die besloot met zijn vriend een wijngaard te beginnen. En daar is hij best succesvol in geworden.

Bekijk de reportage ook op YouTube, waar Yoav zelf in de reacties aanwezig is om je vragen te beantwoorden.

ook interessant bij dit thema

Het coronavirus

2020

In Tel Aviv, Israel, zien de dierenasielen het aantal adopties flink stijgen. Mensen halen massaal honden en katten in huis tegen eenzaamheid of verveling, want niemand mag verder dan 100 meter van zijn of haar huis komen. Lerares Lizzy zit zonder werk en grijpt deze periode als een kans om een band te vormen met een asielhond.