Carren woont en werkt in Kisumu en werkt al sinds 2009 voor Metropolis, naar aanleiding van een cursus op het mediapark in Hilversum. In de televisiewereld vond ze haar thuis. Het liefst werkt Carren aan reportages met unieke mensen die de norm naast zich neerleggen en leven op hun eigen manier. De favoriete verhalen in haar archief zijn die over het orgasme, tandenpoetsen met een stokje en poepscheppen als beroep. Met haar werk wil ze de menselijke kant van Afrika laten zien: ongeacht onze achtergrond verlangen we allemaal naar liefde, acceptatie, succes en erkenning. Als Carren niet aan het werk is staat ze op de toneelplanken en zingt, danst en draagt ze gedichten voor.

Pesten

2021

John Ngatia wordt al zijn hele leven gepest omdat hij albinisme heeft. Er worden in dit land nog geregeld albino's vermoord voor hun ledematen, die verborgen krachten zouden bezitten. In zijn jeugd ontsprong John de dans door naar een blindenschool gaan. Inmiddels heeft hij zijn zelfvertrouwen geboost als fotomodel.

ook interessant bij dit thema

 • Op eigen benen

  2021

  Carren in Kenia volgt de 18-jarige Brian die gaat studeren aan de universiteit van Eldoret. Zijn moeder vindt het lastig hem los te laten en ze reist met hem mee om op zoek te gaan naar een kamer.

  ook interessant bij dit thema

 • Knaldrang

  2021

  In de Keniaanse stad Kisumu was het de afgelopen maanden stil op zondag. Omdat de coronabesmettingen opliepen, gingen de kerken dicht. Ishavuka Sharron moest haar kerkdienst online volgen, maar nu kan ze eindelijk weer samen met anderen naar de kerk en voluit zingen. Ze kan haast niet wachten voor 'knaldringing with J.C.'

  ook interessant bij dit thema

 • Mannenwerk, vrouwenwerk

  2021

  Lang was de wereld verdeeld in twee domeinen: dat van de man en dat van de vrouw. Maar er is iets aan het veranderen. Carren zocht naar vrouwen in klassieke mannenberoepen. In de haven van de Keniase stad Kisumu werkt kraanmachinist Claudia. Zij staat haar mannetje, maar is niet de enige: dankzij een vrouwenquotum komen er steeds meer vrouwen in de haven te werken. 

  ook interessant bij dit thema

 • meer van Carren ( 1 t/m 9 van 35 )