Jerónimo woont in Lima, de hoofdstad van Peru. Zijn werk voor Metropolis begon in 2009 met een reportage over een vrachtwagenchauffeur die elk jaar met de passiespelen de rol van Jezus op zich neemt. In zijn werk kan Jerónimo gestrest en rusteloos worden. Dat bestrijdt hij door in z'n eentje op straat te dansen, waarna hij met nieuwe focus de camera weer oppakt. Zijn favoriete reportage is een liefdesverhaal over twee zevenjarige jongens in Chili die de droom hebben om ooit te gaan trouwen en kinderen te krijgen. Jerónimo hoopt hen ooit weer te zien om te weten hoe het nu met ze gaat.

Als de brandweer

2021

In Peru vond een brandweerman al op vroege leeftijd zijn roeping. Toen hij zestien jaar was, redde hij zijn buurman uit een brandend huis en sindsdien kan de stad op hem rekenen. Al is de adrenaline voor hem ook een reden om het werk te doen.

ook interessant bij dit thema

 • Vakantie

  2021

  Jerónimo bezoekt Claudia, die zich teneergeslagen voelt en denkt dat dat komt omdat de zus van haar man haar heeft vervloekt. Daarom besteedt ze haar vakantie in de jungle, waar ze een ayahuascatrip beleeft die de kwade demonen moet verdrijven.

  ook interessant bij dit thema

 • Tienjarigen

  2021

  Het is voor de meesten al even geleden, het jaar dat we tien werden: altijd zomer, altijd buiten, nog geen puistjes, geen examenstress, geen tropenjaren, geen geldzorgen. Correspondent Jerónimo gaat langs bij de tienjarige Maxine, een echte kattenmagneet. Ze is een eigen adoptiebureau begonnen en met behulp van de sociale media van haar moeder zoekt ze geschikte adoptieouders.

  ook interessant bij dit thema

 • Dry January

  2021

  In het kader van goede voornemens nemen veel mensen zich voor om een maand niet te drinken, om te zorgen dat hun relatie met alcohol niet al te innig wordt. In Peru gelooft men heilig in het gebruik van lustopwekkende sterke drank, die in de jungle gebrouwen wordt. Jerónimo bezoekt Diana, 'de barvrouw van de liefde'. Hij gaat mee de jungle in om het brouwproces te aanschouwen.

  Bekijk de reportage ook op YouTube, waar Jerónimo zelf in de reacties aanwezig is om je vragen te beantwoorden.

  ook interessant bij dit thema

 • Fitgirls

  2020

  Nog niet zo lang geleden was het voor veel vrouwen op de wereld taboe te sporten. Maar anno 2020 struikel je in stadsparken van Lima tot Tokyo over de clubjes bootcampende fitgirls. In Peru vond correspondent Jeronimo het verhaal van Johayra. Nadat zij dit jaar haar oma verloor aan covid-19 is ze heel veel gaan boksen om haar verdriet te verwerken. Maar als ze op straat hardloopt is ze altijd op haar hoede, want in haar wijk zie je niet veel vrouwen op straat.

  Donald Trump

  2020

  Jerónimo gaat op bezoek bij een Peruaanse sjamaan die beweert dat hij de Amerikaanse verkiezingen kan beïnvloeden - al weten we inmiddels dat hij geen gelijk heeft gekregen. Hij voert rituelen uit om Donald Trump te beschermen van het slechte dan andere mensen met hem voor hebben. 

  Het coronavirus

  2020

  In Peru is de avondklok ingesteld. Dat is een probleem voor daklozen, daarom zijn ze in Lima welkom bij een tijdelijk opvangcentrum in een stierenvechtarena. Voor dakloze Manuel heeft corona ook iets positiefs opgeleverd. Hij ontmoette de vrolijke Freddy, die nu zijn beste maat is geworden. Dankzij hem is zijn leven iets vrolijker dan voor de virusuitbraak en kan hij negatieve gedachten op een afstandje houden.

  meer van Jeronimo ( 1 t/m 9 van 31 )