Jasvinder is een van onze correspondenten in India en heeft reportages gemaakt over onder andere Donald Trump, commercieel draagmoederschap en het personeel in zijn eigen huis. Kijk hier enkele verhalen van Jasvinder.

Jasvinder woont in Jaipur, ook wel bekend als 'de roze stad'. Hij is een vrolijke verschijning die het liefst het publiek vermaakt én ze iets leert met zijn verhalen. In 2012 maakte hij zijn eerste reportage voor Metropolis en sindsdien heeft hij in ieder geval één viral video te pakken: op YouTube werd zijn reportage over 'het huis van de draagmoeders' bijna vijf miljoen keer bekeken. Jasvinder hoopt met zijn werk te kunnen laten zien dat alle mensen hetzelfde zijn, ongeacht de cultuur en tradities waarmee je bent opgegroeid.

De makelaar

2021

Jasvinder bezoekt de beroemde Indiase makelaar Pulkit, die heeft besloten sombere flatjes in Delhi te verpakken in slicke Bollywood video’s alsof het paleizen zijn. Daarbij speelt hij zelf de hoofdrol en zijn klanten zijn hier helemaal weg van. 

Knaldrang

2021

In India, waar de pandemie flink heeft huisgehouden, bezoekt correspondent Jasvinder Mrs Sangeeta Gera. Zij geeft les in lach-yoga. Na anderhalf jaar thuis lachen kan ze eindelijk haar gebulder weer delen met anderen.

Influencers

2021

In deze aflevering volgt Metropolis influencers die hun invloed op een bijzondere manier aanwenden. In India ontmoet correspondent Jasvinder influencer Darshan. Waar wij influencers misschien associëren met het stadsleven, heeft Darshan tussen de geiten en het graan een miljoenenpubliek opgebouwd. Hij is een held voor miljoenen ongeletterde boeren, die door zijn tutorials op YouTube de landbouwopleiding krijgen die ze voorheen niet konden volgen.

ook interessant bij dit thema

Mijn valentijn

2021

Je hart volgen, we zeggen het vaak en het klinkt aantrekkelijk. Maar makkelijk is het meestal niet. In Metropolis volgen we bijzondere liefdeskoppels. In India ging correspondent Jasvinder op bezoek bij Danny en zijn vrouw Meena. Zij kregen allebei een ongeluk waarbij ze een been moesten missen. Ze ontmoetten elkaar bij de prothesefabriek, waar Danny werkte. Hij was dan ook de aangewezen persoon om een prothese voor z’n liefje te maken.

Bekijk de reportage ook op YouTube, waar Jasvinder zelf in de reacties aanwezig is om je vragen te beantwoorden.

Zorghelden

2021

We hebben onze handen voor ze stukgeklapt vorig jaar. En we besloten collectief dat ze een beetje meer salaris verdienden. In Metropolis een ode aan de beroepsgroep die als vanzelfsprekend de medemens dient: de artsen en verplegers (M/V). Jasvinder bezoekt 'superzuster' Bindu Jon op de covid-19-afdeling van het ziekenhuis in Jaipur. Haar patiënten staan op de eerste plaats, maar de runt ondertussen ook gewoon een gezin thuis.

Bekijk de reportage vanaf donderdagmiddag ook op YouTube, waar Jasvinder zelf in de reacties aanwezig zal zijn om je vragen te beantwoorden.

Illegale feestjes

2020

Door de coronapandemie mogen we niet meer met teveel mensen bij elkaar komen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Jasvinder gaat mee in het fenomeen 'car-o-bar'. Oorspronkelijk ontstaan als rijdende vergaderingen met alcoholische versnaperingen, maar ook een prima manier om de avondklok te omzeilen.

Donald Trump

2020

Niet alleen Amerikanen zijn gefascineerd door het fenomeen Donald Trump. In India bezoekt Jasvinder een kapsalon die gespecialiseerd is in het kenmerkende kapsel van de Amerikaanse ex-president. Van lange zwarte lokken tot een grote blonde kuif. Handig om te verbergen dat je kalend bent, al wordt dat in India gezien als iets wat gelukt brengt.

Het coronavirus

2020

Hoe gaat de wereld om met de coronacrisis? In Jaipur, India, worden de armeren het hardst getroffen door het coronavirus. Bhati woont al tien jaar met zijn vrouw en zeven kinderen op straat. Dat kon hij volhouden door gipsen beelden te maken en te verkopen, maar door de lockdown zijn er nog weinig potentiële kopers op straat. Bovendien is nergens meer gips te verkrijgen. Gelukkig zijn er voedselbanken, die zijn gezin voorzien van de basisbehoeften.