Neeraj is een van onze correspondenten in India en heeft reportages gemaakt over onder andere de entertainmentindustrie, religie en de rol van de vrouw. Kijk hier enkele verhalen van Neeraj.

Neeraj woont in New Delhi en maakt al sinds 2008 reportages voor Metropolis. Hij gaat geen uitdaging uit de weg en is van mening dat vooral de grimmige verhalen nieuwe inzichten geven. Zijn motto is dan ook: geef nooit op. De reportage over gewelddadige deurwaarders staat hoog in zijn favorieten, maar het item uit 2008 over de grootste gevangenis van Azië is hem ook goed bijgebleven. Ooit hoopt hij nog een langere, diepgaande documentaire voor de VPRO te maken.

Mannenwerk, vrouwenwerk

2021

Lang was de wereld verdeeld in twee domeinen: dat van de man en dat van de vrouw. Maar er is iets aan het veranderen. Neeraj ging op zoek naar mensen die zich van rolpatronen niets aantrekken en hun droomberoep uitoefenen. In de Indiase stad Rotakh vond hij het verhaal van Mukesh. Zij is automonteur en heeft haar eigen winkel, en dat is bijzonder in een stad waar de meeste vrouwen zich niet graag alleen op straat begeven.

ook interessant bij dit thema

Boze boeren

2021

Correspondent Neeraj volgt boerin Ranjeet, tijdens de boerenprotesten in India, waarbij honderdduizenden boze boeren demonstreren tegen het beleid van de regering Modi.

Bekijk de reportage ook op YouTube, waar Neeraj zelf in de reacties aanwezig is om je vragen te beantwoorden.

ook interessant bij dit thema

Schuld en boete

2021

In sommige landen zorgde de pandemie voor een enorme financiële teruggang en toegenomen werkeloosheid. Sommigen moesten in 2020 zelfs een lening afsluiten om nog rond te kunnen komen. Zoals Taj in India. Normaal gesproken vermaakt hij de mensen op straat met zijn vuurspuwkunsten. Maar ook in India zijn samenkomsten verboden, en dus ging hij een lening aan bij de beruchte woekeraars Hassan en Wajid. Zij gebruiken desnoods geweld om hun uitgeleende geld weer op te eisen.

Bekijk de reportage ook op YouTube, waar Neeraj zelf in de reacties aanwezig is om je vragen te beantwoorden.