Cowboys

2021

Burkina Faso heeft iets met paarden. Waar we in Nederland de leeuw hebben, hebben zij het paard. Metropolis-correspondent Seidou springt in het zadel en ontmoet Cowboy Bob, die alles vertelt over de innige vriendschap die veel Burkinabezen hebben met de edele dieren.

ook interessant bij dit thema

 • De makelaar

  2021

  In Burkina Faso rijdt makelaar Ousmane op zijn motor over zanderige weggetjes op zoek naar huizen en klanten. Op een krijtbord prijst hij dagelijks het aanbod aan.

  ook interessant bij dit thema

 • Mijn nieuwe thuis

  2021

  De meeste mensen sterven in het land waar ze geboren zijn. Maar bij sommigen begint het op een goede dag te kriebelen. Die verkassen naar een compleet ander land. Seidou ontmoet Boi, die uit Italië naar Ouagadougou kwam om business te doen, maar dat pakte anders uit. Hij besloot te blijven omdat hij zo hartelijk ontvangen was door de Burkinabé en zette een handel in varkensvlees op, een business die normaal in handen is van de locals. Hij is met een Burkinabé getrouwd en heeft twee kids en ziet zichzelf niet meer terugkeren naar Italië. Hij is Burkinabé geworden.

  ook interessant bij dit thema

 • Zorghelden

  2021

  We hebben onze handen voor ze stukgeklapt vorig jaar. En we besloten collectief dat ze een beetje meer salaris verdienden. In Metropolis een ode aan de beroepsgroep die als vanzelfsprekend de medemens dient: de artsen en verplegers (M/V). In Gorom Gorom, een uithoek in Burkina Faso, vindt Seidou superzuster Silvie in erbarmelijke omstandigheden. Het gebouw kraakt, er zijn niet genoeg medewerkers en zieken komen aan in kruiwagens. Ze is een held in haar community. Uit dankbaarheid zijn er in het dorp al meerdere kinderen naar haar vernoemd.

  ook interessant bij dit thema

 • Het coronavirus

  2020

  Hoe gaat de wereld om met de coronacrisis? In Burkina Faso is in het dorp Watinoma nog geen spoor te bekennen van het coronavirus. De dorpsbewoners hebben genoeg andere zorgen, zo ook Olivier die zijn eigen huis bouwt. Hij is niet bang dat het virus het dorp bereikt, want in een plaats waar het enige vervoersmiddel de fiets is komt niemand erin en gaat niemand eruit. De dorpsdokter probeert de vrouwen te beïnvloeden om toch voorzichtig te zijn, en hun huishouden aan te sturen om zich te houden aan de voorzorgsmaatregelen.

  Plastic rapen

  2018

  Moussa uit Burkina woont in Gorom Gorom. Met lede ogen ziet hij toe hoe zijn stad keer op keer bedolven raakt onder een dikke laag plastic. Gewapend met een hark en een ezelskar gaat hij iedere dag op pad om schoon te maken. Aan het einde van zijn zoektocht verbrandt hij zijn vangst.

  Salaris

  2018

  Metropolis-correspondent Seidou ging een dag mee met Yobi. Hij is de enige in zijn dorp met een baan. En dat maakt hem erg populair. De rest van het dorp leeft van het vee en de landbouw, maar verdient daar geen geld mee. Dus als Yobi weer eens thuiskomt met een enveloppe vol met bankbiljetten, dan zijn de dorpsgenoten er als de kippen bij.