Seidou is een van onze correspondenten in Burkina Faso en heeft reportages gemaakt over onder andere milieustrijders, salaris en corona. Kijk hier enkele verhalen van Seidou.

Seidou werkt vanuit de stad Ouagadougou en maakte in 2018 zijn eerste reportages voor Metropolis. Hij was meteen in de ban van de 'mission impossible' van een man in Burkina Faso die iedere dag op pad gaat om plastic van de straten te rapen, voor een schoner milieu. Maar zijn favoriet is toch wel zijn bezoek aan het dorp Watinoma tijdens de eerste coronagolf, waar ze heel andere zorgen hadden. Seidou hoopt met zijn verhalen mensen uit de hele wereld te kunnen raken.

De makelaar

2021

In Burkina Faso rijdt makelaar Ousmane op zijn motor over zanderige weggetjes op zoek naar huizen en klanten. Op een krijtbord prijst hij dagelijks het aanbod aan.

Mijn nieuwe thuis

2021

De meeste mensen sterven in het land waar ze geboren zijn. Maar bij sommigen begint het op een goede dag te kriebelen. Die verkassen naar een compleet ander land. Seidou ontmoet Boi, die uit Italië naar Ouagadougou kwam om business te doen, maar dat pakte anders uit. Hij besloot te blijven omdat hij zo hartelijk ontvangen was door de Burkinabé en zette een handel in varkensvlees op, een business die normaal in handen is van de locals. Hij is met een Burkinabé getrouwd en heeft twee kids en ziet zichzelf niet meer terugkeren naar Italië. Hij is Burkinabé geworden.

ook interessant bij dit thema

Zorghelden

2021

We hebben onze handen voor ze stukgeklapt vorig jaar. En we besloten collectief dat ze een beetje meer salaris verdienden. In Metropolis een ode aan de beroepsgroep die als vanzelfsprekend de medemens dient: de artsen en verplegers (M/V). In Gorom Gorom, een uithoek in Burkina Faso, vindt Seidou superzuster Silvie in erbarmelijke omstandigheden. Het gebouw kraakt, er zijn niet genoeg medewerkers en zieken komen aan in kruiwagens. Ze is een held in haar community. Uit dankbaarheid zijn er in het dorp al meerdere kinderen naar haar vernoemd.

Het coronavirus

2020

Hoe gaat de wereld om met de coronacrisis? In Burkina Faso is in het dorp Watinoma nog geen spoor te bekennen van het coronavirus. De dorpsbewoners hebben genoeg andere zorgen, zo ook Olivier die zijn eigen huis bouwt. Hij is niet bang dat het virus het dorp bereikt, want in een plaats waar het enige vervoersmiddel de fiets is komt niemand erin en gaat niemand eruit. De dorpsdokter probeert de vrouwen te beïnvloeden om toch voorzichtig te zijn, en hun huishouden aan te sturen om zich te houden aan de voorzorgsmaatregelen.